Microsoft Office er klar for iPhone

Til og med gratis, men ikke uten en hake.

Den nye iOS-appen fra Microsoft inkluderer både Excel, Word og PowerPoint.
Den nye iOS-appen fra Microsoft inkluderer både Excel, Word og PowerPoint. (Bilde: Apple App Store)

Til og med gratis, men ikke uten en hake.

Microsoft lanserte i dag en Office-applikasjon i Apples App Store. Dette skriver blant annet CNET News.

Det har lenge gått rykter om at Microsoft har planer om å tilby Office-applikasjoner til iOS og Android, som har langt større andeler i smartmobilmarkedet enn Microsofts eget Windows Phone.

Applikasjonen tilbys gratis, men er i utgangspunktet bare optimalisert for bruk på iPhone. Det dreier seg dessuten ikke om noen separat applikasjon. Den vil kun kunne brukes av dem som abonnerer på Office 365 Home Premium eller ProPlus.

«Office Mobile for Office 365 subscribers», som applikasjonspakken heter, inkluderer både Word, Excel og PowerPoint. Men programvaren er ikke ment for lage dokumenter. selv om det er mulig å opprettet Word- og Excel-filer. Hovedhensikten er å kunne gjøre små endringer i eksisterende arbeid, samt å dele filene via Microsoft lagringstjeneste i nettskyen, SkyDrive, eller i SharePoint.

Ifølge CNET News vil ikke brukerne kunne bruke appen for å lagre filene direkte i Apples iCloud-tjeneste.

Dersom man begynner å lese et nettskylagret dokument på pc-en, og så senere åpner det samme dokumentet på mobilen, vil man kunne fortsette der man slapp.

Applikasjonen er tilgjengelig med blant annet norsk språkdrakt, men blir først tilgjengelig i Norge i neste uke, opplyser Christine Korme i Microsoft Norge.

Det sies ingenting om når en eventuell versjon for iPad eller Android vil komme.

    Les også:

Til toppen