FORBRUKERTEKNOLOGI

– Microsoft Office til iPad

Kan ventes i 2012, ifølge innsidere.

Skjermbilde fra en demonstrasjon av en kommende teknologi fra VMware, kjent som AppBlast, en av flere løsninger for å levere pc-applikasjoner direkte til iPad. Nå heter det at Microsoft vil tilby en egen Office for iPad.
Skjermbilde fra en demonstrasjon av en kommende teknologi fra VMware, kjent som AppBlast, en av flere løsninger for å levere pc-applikasjoner direkte til iPad. Nå heter det at Microsoft vil tilby en egen Office for iPad.
1. des. 2011 - 08:56

iPad-dagsavisen til News Corp, The Daily, sier å ha fra sikker kilde at Microsoft vil tilby en iPad-utgave av kontorpakken Office.

Meldingen bekrefter en antakelse mange har hatt. Det er fullt ut logisk at Microsoft tilbyr Office for iPad i en eller annen form, siden Apple-brettet er stadig mer utbredt blant profesjonelle brukere, og bedriftene og organisasjonene disse arbeider for har i all hovedsak standardisert på Microsoft-pakken.

Microsoft er den største eksterne leverandøren av programvare til Mac, og dagens Office 2011 er den siste i en lang rekke av Mac-utgaver av selskapets kontorpakke.

Information Week tror på meldingen fra The Daily, og peker på at det er misnøye blant brukere med iWork, Apples egen kontorpakke for iOS, på grunn av inkompatibilitetsproblemer med Microsoft Office-formater. De tror en Office for iOS – iPad og iPhone – kan være klar tidlig i 2012. Det er snakk om forenklet funksjonalitet, slik at applikasjonene kan konkurrere med iWork i pris. På App Store får man kjøpt tekstbehandleren Pages, regnearket Numbers og presentasjonsprogrammet Keynote for 9,99 dollar hver. Man kan vente at Office for iPad får integrasjon mot Office 365 og enkel utveksling av dokumenter med Office for både Windows og Mac, samt Office Hub for Windows Phone.

Bedrifter som i dag ønsker å gjøre Office tilgjengelig for sine brukere på iPad, velger gjerne en løsning basert på Citrix eller VMware, der nettbrettet brukes til å styre Office-applikasjonen som kjøres på en server. Å tilby applikasjonene direkte og med et tilpasset brukergrensesnitt kan være både et alternativ og et supplement til slike løsninger.

VMware har under arbeid en teknologi kalt AppBlast, som gjør det mulig for en organisasjon å levere en nær sagt hvilken som helst applikasjon til hvilken som helst pc, nettbrett eller mobiltelefon.

Det foreligger ingen kommentar fra Microsoft på påstanden om en iPad-utgave av Office.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.