Microsoft Office til Linux er uunngåelig

Microsoft Office til Linux er uunngåelig

En leder innen åpen kildekode tror vi snart får Microsoft Office for Linux.

Microsoft er i ferd med å gå over fra å anse Linux som en forbigående «hype» til å være et konkurrerende system man må ta på alvor. Dette sier Stuart Cohen, administrerende direktør for Open Source Development Lab (OSDL), i et intervju med vnunet.com i forrige uke. Han mener at denne holdningsendringen også vil føre til at Microsoft innen de neste par årene vil lansere en versjon av Office som kan kjøres på Linux.

– De gjorde det en gang med Apple, de vil gjøre det igjen med Linux, mener Cohen.

Han legger til at Microsoft vil tvinges til å gjøre dette for å komme den videre økningen i bruken av Suns produktivitetsprogramvare, Star Office og OpenOffice.org, i forkjøpet. I tillegg ventes det at en rekke nettbaserte løsninger vil kunne dekke behovet til mange brukere som i dag benytter fullversjoner av Office. Blant annet har Google nå åpnet Writely for nye brukere. Og disse nettproduktene vil normalt også fungere i Linux.

– Microsoft vil måtte kjempe mot de lave totalkostnadene som er knyttet til svært billig kontorprogramvare. Jeg tror ikke de vil åpne kildekoden til Office, men de vil gjøre det mulig å kjøre pakken på Linux-PC-er, sier Cohen.

Han sammenligner dette med Oracles tilnærming, hvor selskapet har lansert gratisversjonen Database 10g Express Edition for å bekjempe konkurransen fra aktører som tilbyr løsninger basert på åpen kildekode.

Til toppen