Microsoft og Macromedia pusher flashplayer til CE

Microsoft og Macromedia sier de vil gjøre det lettere for produsenter av håndholdt, og annet utstyr som baserer seg på Windows CE, å støtte Flash. De har nå inngått en strategisk avtale for å tilby rimeligere lisenser for porting og distribusjon av Flash-playeren.

Dette betyr at mange som allerede utvikler i Flash og har erfaring med brukeropplevelse og grensesnitt, vil få nye markeder å sette tennene i. På den andre siden vil CE-brukere få tilgang til bedre og rikere innhold, om da innholdsleverandører og investorer kommer til enighet vel å merke.

Partene sier ikke noe konkret om hva programmet inneholder, men interesserte kan fylle ut et kontaktskjema via Macromedias web.

Som produsent av WinCE-baserte produkter, sier Klaus Karl i Siemens at de er glade for å delta i programmet.

Tidligere denne måneden annonserte partene at Flash 5 Player skal distribueres med alle versjoner av Windows XP, og Macromedias statistikk fra juni i år viser at snart 80 prosent av nettbrukere i Europa kan se Flash 5-innhold.

Ifølge Infinigate, Macromedias norske distributør, er det registrert over én million Macromedia Flash-utviklere verden over - utviklere som nå vil kunne lage rikere innhold for CE-baserte plattformer som Pocket PC, Microsoft TV, Car.NET og Microsofts løsninger for såkalte smarte telefoner.

Til toppen