JUSS OG SAMFUNN

Microsoft og Samsung er venner igjen

Avslutter krangel om patentavtale.

Microsoft og Samsung unngikk at striden mellom selskapene om brudd på en krysslisensieringsavtale endte opp i et rettssal.
Microsoft og Samsung unngikk at striden mellom selskapene om brudd på en krysslisensieringsavtale endte opp i et rettssal. Bilde: PantherMedia
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. feb. 2015 - 08:18

Microsoft og Samsung har inngått forlik etter uenighet om patentroyalties, en uenighet som i fjor høst førte til at Microsoft saksøkte Samsung for kontraktbrudd.

Samsung var blant de første som inngikk en avtale om bruk av Microsoft-eide patenter i forbindelse med Android-enheter. Dette skjedde allerede høsten 2011. To år senere beste Samsung seg for ikke lenger å overholde avtalen på grunn av Microsofts oppkjøp av Nokias mobildivisjon. Selskapet mente at betingelsene for avtalen ikke lenger var til stede.

Ifølge Reuters kunngjorde Microsoft i går at selskapene nå har kommet til enighet. Hva de har blitt enige om, er dog konfidensielt. Søksmålet i høst dreide seg om hvorvidt Samsung skulle betale Microsoft 6,9 millioner dollar i renter for royalties på mer enn én milliard dollar som Samsung hadde holdt tilbake.

    Les også:

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.