Microsoft og Samsung er venner igjen

Avslutter krangel om patentavtale.

Microsoft og Samsung unngikk at striden mellom selskapene om brudd på en krysslisensieringsavtale endte opp i et rettssal.
Microsoft og Samsung unngikk at striden mellom selskapene om brudd på en krysslisensieringsavtale endte opp i et rettssal. (Bilde: PantherMedia)

Avslutter krangel om patentavtale.

Microsoft og Samsung har inngått forlik etter uenighet om patentroyalties, en uenighet som i fjor høst førte til at Microsoft saksøkte Samsung for kontraktbrudd.

Samsung var blant de første som inngikk en avtale om bruk av Microsoft-eide patenter i forbindelse med Android-enheter. Dette skjedde allerede høsten 2011. To år senere beste Samsung seg for ikke lenger å overholde avtalen på grunn av Microsofts oppkjøp av Nokias mobildivisjon. Selskapet mente at betingelsene for avtalen ikke lenger var til stede.

Ifølge Reuters kunngjorde Microsoft i går at selskapene nå har kommet til enighet. Hva de har blitt enige om, er dog konfidensielt. Søksmålet i høst dreide seg om hvorvidt Samsung skulle betale Microsoft 6,9 millioner dollar i renter for royalties på mer enn én milliard dollar som Samsung hadde holdt tilbake.

    Les også:

Til toppen