Microsoft og Samsung jobber sammen mot Palm

Microsoft og Samsung annonserte mandag et samarbeid om å utvikle en design for rimelige håndholdte datamaskiner.

PDA-designen (Personal Digital Assistent) Microsoft og Samsung Electronics Co skal utvikle vil være basert på Microsofts Pocket PC-programvare og Samsungs 200 MHz ARM9-baserte S3C2410-prosessor, skriver News.com. Enheten vil være utstyrt med 32 MB minne og en 3,5-tommers farge- eller svart/hvitt-skjerm. I tillegg vil enhetene ha innebygd SDIO-støtte (Secure Digital I/O).

Størrelsen på PDA-ene vil være på omtrent 10 ganger 7 centimeter, med en vekt på cirka 82 gram.

Tradisjonelt har Microsoft og selskapets maskinvarepartnere innen PDA-markedet satset på den øvre delen av markedet, profesjonelle brukere med behov for avansert funksjonalitet. Dette er ifølge News.com enheter med en prislapp på 500 dollar og oppover. Dette markedet er langt mindre enn det for det for rimeligere enheter, men marginene er betydelig større.

Siden prisen på PDA-komponenter er fallende, vil også de rimelige enhetene kunne gis avansert funksjonalitet, sier en talsmann for Microsoft til News.com. Samtidig vil Samsung redusere antall brikker i enhetene, ved å gi hver brikke flere funksjoner. Også dette vil redusere kostnadene.

Hensikten med referansedesignet Microsoft og Samsung skal utvikle, er ifølge programvareselskapet å hjelpe andre PDA-produsenter med å tilby lavere priser og å få enhetene raskere ut på markedet enn hvis de skulle utvikle dem selv. Enheter basert på designen ventes å bli klare til neste år.

Ifølge Dataquest har enheter som benytter Palm OS hatt en markedsandel på 50,2 prosent hittil i år, mens 28,3 prosent av enhetene benytter Microsofts Pocket PC. Det er derfor naturlig å tro at Microsoft med dette initiativet først og fremst vil prøve å oppnå større markedsandeler for selskapets operativsystem for håndholdte enheter.

Endring gjort 12.11.2002, klokken 1340: Microsoft opplyser til ZDNet at omkring 30 selskaper hittil har kjøpt rettigheter til å benytte referansedesignet.

Til toppen