BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft og SAP er vinnerne

De nordiske ERP-systemene taper markedsandeler, indikerer nye tall.

18. feb. 2009 - 09:47

Markedet for økonomi og styringssystemer til de store bedriftene er snudd på hodet de siste årene på grunn av alle oppkjøpene. Lenge levde det et stort antall nasjonale leverandører i hvert land, men disse er under press, indikerer svenske tall.

Det finnes ikke nøyaktige tall for markedet og man kan regne på mange måter, men en svensk undersøkelse gjort av analyseselskapet Datadia gir en god pekepinne for Norden totalt og peker ut både vinnere og dermed tapere de to siste årene.

Etter å ha snakket med 5000 store og mellomstore selskaper i Norge, Sverige, Danmark og Finland, hevder Datadia at SAP og Microsoft spiser markedsandeler. De to selskapene stakk av med halvparten av alle de store og mellomstore kundene i Norden, skriver idg.se.

På tredjeplass dukker Visma opp med 13 prosent av nyinstallsjonene i fjor. Norske Mamut dukker trolig ikke opp på listen fordi man har snakket med store og mellomstore kunder.

Trenden er klar - de store internasjonale leverandørene stjeler markedsandeler, men ikke alle. Blant annet burde Oracle stått på listen over vinnere - Oracle har gjort veldig mange oppkjøp de siste årene.

Microsofts storselger er Navision og Axapta, takket være en tung satsning på forhandlerapparatet. I fjor stakk Microsoft av med en av tre nyinstallasjoner i det nordiske markedet, hevder Datadia.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.