Microsoft og Sendo avslører "multimedia-telefonen"

Den britiske mobiltelefonfabrikanten Sendo har for første gang demonstrert en multimedia GPRS-telefon med fargeskjerm, basert på Microsoft-spesifikasjonen "Stinger".

Den britiske mobiltelefonfabrikanten Sendo har for første gang demonstrert en multimedia GPRS-telefon med fargeskjerm, basert på Microsoft-spesifikasjonen "Stinger".

Demonstrasjonen ble gjennomført på den pågående 3GSM World Congress i Cannes i Frankrike. Z100 Multimedia Smartphone fra Sendo plc antas å bli kommersielt tilgjengelig i løpet av høsten.

Apparatet veier 99 gram. Det kan kommunisere over tre varianter av GSM - 900, 1800 og 1900 - og over GPRS. Skjermen har 65.000 farger, framstilt gjennom TFT-teknologi. Det er innebygget spiller for MP3 og Windows Media, og stereouttak for øretelefoner. Andre utganger er USB, IrDA (infrarød sending og mottak) og RS-232. Det er et spor for utskiftbart MultiMediaCard minne.

Også Samsung og Trium vil demonstrere Stinger-baserte modeller på konferansen.


Microsofts Stinger-spesifikasjon kan oppfattes som en tilrettelagt ut gave av Pocket PC, tilpasset de fysiske begrensningene som små mobiltelefoner setter. Stinger-telefoner skal blant annet veie mindre enn 110 gram, ha 100 timers standby når skjermen er på og kalender og planlegger er aktive, og tilby en stor skjerm på opptil 208 ganger 240 bildepunkter. Farger er ikke påkrevet, men det må kunne skjelnes mellom ulike gråtoner. Programvaren omfatter lettutgaver av Outlook-kalender og - kontaktliste, Mobile Internet Explorer, en e-postklient, og felles innboks for meldinger av alle slag. Det er innebygget synkronisering mot tilsvarende funksjoner på PC.-en.

Mobile Internet Explorer er nettopp utgitt i versjon 3.0, med støtte for WML, HTML og cHTML. Det siste står for "compact HTML" og skal gi større variasjonsmuligheter og større appell enn det tegnbaserte WML som preger dagens WAP-tjenester.


Til toppen