Microsoft og Telenor arrangerer konkurranse

Microsoft og Telenor søker studenter med gode mobil ideer som kan gjøre hverdagen enklere.

Microsoft og Telenor søker studenter med gode mobil ideer som kan gjøre hverdagen enklere.

Klarer du å lage en kreativ og smart mobil dataløsning, kan du vinne en tur til Sao Paulo i Brazil.

Microsoft har i flere år arrangert verdensmesterskap i programmering og nå er de nordiske landene med for første gang. For å hjelpe studenter i gang, frister Microsoft med gratis tilgang på mye av sine produkter.

Er du student på IT linjen på en lang rekke norske skoler kan du få gratis tilgang på Visual Studio 2003 og all annen Microsoft software bortsett fra Office!

7. mai skal de beste bidragene fra de nordiske landene samles for å kåre en vinner i Oslo.

I Norge samarbeider Microsoft og Telenor om å arrangere Imagine Cup. Kåringen av en nordisk vinner skal foregå i Telenor Expo.

- Målet med Imagine Cup er å øke oppmerksomheten rundt alle de dyktige og kreative utviklerne som er under utdanning, samt øke den generelle interessen for teknologifag. Vi trenger kreative ideer til hvordan vi skal bruke mulighetene vi nå har, sier Petter Merok, ansvarlig for faglige relasjoner mot akademia hos Microsoft Norge.

Det skal kåres vinnere i fire kategorier, men det er programvareutvikling som er hovedkonkurransen.

De tre andre konkurransene er:

Datagrafikk: Bruk DirectX 9 til å lage den lekreste 3D-grafikk/animasjon.

Algoritmer: Dette er en mer tradisjonell programmeringskonkurranse som gjennomføres innen tidsrammer.

Kortfilm: Lag en data-animert kortfilm som forteller en historie om innovasjonskultur.

I disse tre konkurranse skal det deles ut pengepremier 5-8000 dollar.

Programvare-design har en førstepremie på 25.000 dollar. Og det er innen denne kategorien at lokale vinnere går videre til konkurransen i Sao Paulo i sommer.

Hovedmålet for konkurransen er å lage en applikasjon som "forenkler hverdagen". Du må derfor bruke en bærbar dataløsning, primært en mobiltelefon eller en lommedatamaskin.

Løsningen må så bruke Web Services eller .Net-tjenester fra en server over en trådløs forbindelse og presentere en nyttig tjenesten på den mobil enheten.

Vinneren i fjor laget en løsning som oversatt vietnamesisk tale til engelsk tekst med lommedatamaskiner og en oversettelsesserver. Kandiske Tu Nguyen laget løsningen for sine foreldre som hadde problemer med engelsk-talende kunder.

Her kan du lese mer om den nordiske konkurranse og melde deg på.

Til toppen