BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft og VeriSign lover enklere digital signering

Microsoft og VeriSign har inngått en allianse som lover å gjøre det langt enklere å bruke digital signering og andre krypterte tjenester.

4. juni 2003 - 11:22

I første omgang vil Microsoft og VeriSign integrere VeriSigns PKI-tjenester – "public key infrastructure", altså infrastruktur for å håndtere offentlige krypteringsnøkler – med Windows Server 2003. Dette produktet skal komme på markedet innen årsskiftet. I forlengelsen av denne integreringen vil det komme produkter for enklere verifisering av identiteten til avsendere av elektronisk post, noe man håper vil redusere mengden av kostbare uønskede meldinger, og for rettighetsstyring av digitalt distribuert innhold.

Hensikten med alliansen er å gjøre det enklere for brukere å kryptere og signere e-post og filer, og gjennomføre juridisk bindende transaksjoner. Samtidig skal det gjøres enklere å forflytte seg innen et trådløst nettverk. Nøkkelpoenget er brukervennlighet. Hittil har PKI vist seg å være så vrient å håndtere at de fleste mindre bedrifter har kviet seg for å bruke det, selv om de teoretiske fordelene er uimotståelige.

For VeriSign innebærer alliansen en mulighet for økt omsetning fra årsskiftet. For Microsoft er den et nytt skritt mot målet der kundene kjøper Windows på grunn av, og ikke på tross av, systemets sikkerhetsegenskaper.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.