BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft og Xerox sammen om kopiavtale

Den amerikanske kopigiganten Xerox og programkjempen Microsoft skal samarbeide for å løse problemene med kopiering av beskyttet innhold på nettet.

Sigvald Sveinbjørnsson
27. apr. 2000 - 10:59

Ifølge den britiske avisen Financial Times skal Xerox og Microsoft annonsere et samarbeid om beskyttelse av kopibeskyttet stoff på nettet.

Rick Thoman, toppsjef i Xerox og hans kollega Steve Ballmer i Microsoft skal etter alt å dømme annonsere en såkalt "Joint venture" mellom de to selskapene. Dette betyr at produkter eller tjenestene fra de to selskapene blir slått sammen i ett selskap, som på et senere tidspunkt kan bli investeringsobjekt og kan plasseres på børs.

Hva Microsoft og Xerox konkret skal gjøre i dette samarbeidet vil bli offentliggjort torsdag ved Xeroxs verdenskjente Palo Alto-senter (Parc), hvor mye av teknologien som ligger til grunn for dagens Internett ble forsket frem.

I desember i fjor utviklet Xerox en egen Internett-gruppe i selskapet som skulle konsentrere seg om selskapets Internett-teknologi. En del av strategien til Xerox har vært å utvikle teknologi som tilbys markedet via en partner.

Xerox har allerede utviklet en del produkter for overføring og administrering av dokumenter via web. Kopiselskapet annonserte i fjor et samarbeid med Microsoft. Dette gjaldt et flerfunksjonelt system for skanning, faks, skriverfunksjoner og kopiering av digitale og vanlige papirdokumenter som ble koblet opp mot Microsoft Exchange Server.

Les mer om dette samarbeidet her:


Xerox-allianse med Microsoft

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.