Microsoft og Yahoo sammen mot Skype

Microsoft er nervøs for Skype. Nå slipper Bill Gates inn erkefienden Yahoo.

Microsoft er nervøs for Skype. Nå slipper Bill Gates inn erkefienden Yahoo.

Før var alle konkurrenter harde fiender som måtte motarbeides på alle tenkelige måter, men nå har Bill Gates og Steve Ballmer har nå mildnet. Lederduoen har inngått dyre forlik og samarbeid med en rekke konkurrenter, blant annet Novell, Sun, Netscape, Apple og i går Real.

I tillegg offentliggjorde Microsoft at de nå skal åpne opp sin Messenger for erkekonkurrenten Yahoo. Sammen med Google er Yahoo en av selskapets hovedkonkurrenter på søketrafikk og Internett-trafikk.

Her i Norge er ikke lukkede lynmeldingstjenester et mindre problem - Messenger er markedsleder. Men ellers i verden er AOL størst med en markedsandel på 56 prosent. Så kommer Microsoft med 25 prosent av brukerne og så har Yahoo 19 prosent av brukerne.

Alle brukerne av de to lynmeldingstjenestene vil nå kunne sende tekstmeldinger og snakke med hverandre. Dette har vært mulig før, men har krevet bruk av programmer som Trillian og Gaim.

Last ned gratisprogrammene Trillian eller Gaim fra digi.no Nettjuveler

Med samarbeidet styrker de to selskapene seg mot markedsleder AOL, men det viktigste er nok trusselen fra Skype som nylig ble kjøpt av auksjonstjenesten eBay for 16,2 milliarder norske kroner.

Skype har vokst med rekordfart og truer nå de tre dominerende aktørene med sine 40 millioner brukere.

For å kontre mot Skype, arbeider både Microsoft og Yahoo med å forbedre lydkvaliteten på tale/telefon-samtaler.

Til toppen