Microsoft ønsker eksterne kodebidrag

Gjør mer av ASP.NET til åpen kildekode og tar i bruk Git.

Microsoft ønsker eksterne kodebidrag

Gjør mer av ASP.NET til åpen kildekode og tar i bruk Git.

Scott Guthrie, sjefen for Microsofts Server and Tools Business, kunngjorde i et blogginnlegg i går at selskapet har gitt ut kildekoden til deler av webrammeverket ASP.NET.

Det er ASP.NET Web API og ASP.NET Web Pages, også kjent som Razor, som nå tilbys med åpen kildekode, utgitt med en Apache 2.0-lisens. Fra før er ASP.NET MVC utgitt som åpen kildekode.

Kildekoden til alle de tre prosjektene vil gjøres tilgjengelig i Microsofts CodePlex-tjenste ved hjelp av de distribuerte versjonskontrollsystemet Git, som CodePlex fikk støtte for i forrige uke.

Ifølge Guthrie åpner dette for en mer åpen utviklingsmodell hvor alle i fellesskapet kan bidra med tilbakemeldinger, feilfikser og utvikling av ny funksjonalitet.

– Vi vil også for første gang tillate utviklere utenfor Microsoft å tilby patcher og kodebidrag som utviklingsteamet i Microsoft vil revidere for mulig inkludering i produktene, skriver Guthrie.

Microsofts Scott Guthrie under PDC 2009.
Microsofts Scott Guthrie under PDC 2009. Bilde: Harald Brombach

Han understreker at de tre produktene fortsatt vil være fullt støttet av Microsoft. De vil leveres både separat og som en del av Visual Studio. Guthrie understreker også at åpningen av kildekoden ikke gjøres som et sparetiltak for selskapet. Antallet interne utviklere tilknyttet prosjektene vil være det samme.

– Målet vårt med dagens kunngjøring er å utvide tilbakemeldingssløyfen for produktene og la oss levere enda bedre produkter, skriver Guthrie.

En del av ASP.NET som fortsatt ikke er gjort til åpen kildekode, er ASP.NET Web Forms. Scott Hanselman i Microsoft forklarer dette med at Web Forms, i motsetning til de tre andre komponentene, ikke tilbys uavhengig fra kjernedelen av .NET-rammeverket.

– Web Forms er en del av System.Web.dll, som deler av Windows Server-plattformen er avhengig av. På grunn av denne avhengigheten kan ikke denne koden enkelt erstattes med nyere versjoner, bortsett fra når oppdateringer til .NET-rammeverket eller operativsystemet leveres, skriver Hanselman.

Kildekodetreet til de tre nevnte ASP.NET-prosjektene er tilgjengelig via denne siden.

    Les også:

Til toppen