Microsoft oppdaterer Internet Explorer

Det nærmer seg en lansering av Internet Explorer 5.5 - nå kan du laste ned en ny betaversjon med flere nyheter.

Det nærmer seg en lansering av Internet Explorer 5.5 - nå kan du laste ned en ny betaversjon med flere nyheter.

Til tross for rettssaken mot Microsoft der sammenkoblingen mellom Windows og Internet Explorer er hovedtemaet, ruller utviklingen av nettlesere videre. Før jul lanserte Microsoft en tidlig betaversjon som nå er oppdatert. Dette skjer samtidig med at Netscape overraskende tidlig lanserte en nesten ferdig versjon av sin kommende Netscape 6.

Les om prøveversjonen av Netscape 6:


Nå kan du laste ned Netscape 6.0

Microsoft har ikke reklamert for den nye betaversjonen, kanskje både for å redusere trafikken på sine servere og begrense oppmerksomheten i forhold til rettssaken, men her er i hvert fall nyhetene i Internet Explorer 5.5:

  • Dynamisk HTML: Microsoft har utvidet muligheten for å bruke dynamisk HTML til å lage nye effekter, funksjoner og virkemåter. Meningen er at utviklere selv skal kunne legge til nye funksjoner.
  • Mer effektive rammer: Mange Internett-sider deler opp sitt vindu i mange rammer, noe som er leservennlig, men stjeler mye ytelse. Internet Explorer 5.5 skal lette jobben med å laste ned og vise rammer. IE 5.5 kan også vise innhold utenfor sitt eget vindu, for eksempel en meny på bunnen av skjermen.
  • Vertikal tekst: Utviklere kan nå lage sider der tekst står på høykant, noe som er særlig viktig i asiatiske språk.
  • Bedre multimedia: IE 5.5 vil la utviklere lage effekter som utløses eller stopper etter en bestemt tid.
  • Penere Grafikk: IE 5.5 kan lage jevne fargeoverganger , rotere og skalére elementer fritt. Microsoft lover også bedre redigeringsverktøy.

Spørsmålet som mange stiller seg er om alle de nye mulighetene er tilpasset standardene fra de forskjellige Internett-komitéene og om de vil kunne vises i alle oppdaterte nettlesere, som for eksempel Netscape 6 og Opera 4.

Til toppen