Microsoft oppgraderer VisualJ++

Om tre uker legger Microsoft ut den første betaversjonen av en oppgradert VisualJ++ programpakke.

Oppgraderingen, som har fått kodenavnet Vegas, vil bli sluppet i betaversjon under Microsofts Professional Developers Conference. Denne konferansen starter 22. september i San Diego, og InfoWorld Electric har kilder i bransjen som bekrefter at oppgraderingen slippes i beta i dette tidsrommet.

VisualJ++ er Microsofts Java utviklingsverktøy, og brukes for å utvikle Java-applikasjoner som egner seg best for Windows-plattformen.

Hovedgrunnen til at VisualJ++ oppgraderes allerede nå, før de andre programmene i Microsofts Visual Studio pakke, ryktes å være den kritiske holdningen Microsoft møter på Java-markedet.

Sun, Oracle, Netscape og deres samarbeidspartnere roper temmelig høyt at Microsoft prøver å knytte språket tettere til Windows, slik at utviklerne blir mindre fokusert på Javas potensial for plattformuavhengighet.

Vegas vil inneholde et integrert utviklingsmiljø som vil likne Visual Basic og den vil inneholde Microsofts J/Direct teknologi.

J/Direct gjør at man kan aksessere Win32 API settet uten å være innom Java Virtual Machine, og er en viktig teknologi for Microsofts "Write once, run anywhere - but run best on Windows"-strategi...

Til toppen