RESULTATERFINANS

Microsoft oppjusterer

Microsoft oppjusterer estimatene for inneværende kvartal, grunnet sterkt salg av Office i Europa og Nord-Amerika og fortsatt godt OEM-salg av Windows 95. Selskapet understreker imidlertid at veksten i fortjeneste per aksje vil avta utover kalenderåret 1998, og advarer mot optimistiske langsiktige prognoser.

Eirik Flaa
25. mars 1998 - 12:10

Microsoft innkalte i all hast til pressekonferanse tirsdag for å informere markedet om at selskapet trolig vil få høyere vekst i resultatet inneværende kvartal enn forventet. Konsensusestimatet på fortjenste per aksje fra First Call for fjerde kvartal lød på 44 cent, mens Microsoft venter at resultatet vil ligge på 48 cent eller høyere.

- Vi har hatt sterk vekst i Office-salget i Europa og Nord-Amerika. Dessuten er OEM-salget av Windows95 fortsatt sterkt, sa finansdirektør i Microsoft, Greg Maffei, under gårsdagens pressekonferanse. Maffei advarte imidlertid om for optimistiske estimater for resten av 1998.

- Veksten i fortjeneste per aksje har inntil nå vært over 50 prosent kvartal for kvartal, mens veksten i inneværende kvartal vil lande på rundt 30 prosent. For resten av 1998 tror jeg veksten vil avta ytterligere, sier Maffei, som også tror at den relativt gunstige kostnadssituasjonen i inneværende kvartal kan forverres i de påfølgende kvartal.

Salget av Microsoft-produkter er nært knyttet opp til salget av nye PC-er, og Microsoft understreker at dette markedet har vært bedre enn ventet for inneværende kvartal. Usikkerhet til utviklingen i dette markedet, sammen med generell usikkerhet rundt de asiatiske markedene, er hovedårsaken til selskapets konservative holdning til utviklingen på lengre sikt.

- Salget i Asia er svakt, men fortsatt ikke så svakt som ventet. Jeg frykter at situasjonen kan bli verre utover i 1998. Noe av den samme tendensen synes å gjelde PC-markedet. Også her er situasjonen for øyeblikket bedre enn vi hadde håpet på, men vi tør ikke tro at dette varer, sa Maffei.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.