Microsoft oppklarer oppgraderingsforvirring

Tanken om at neste utgave av Exchange ikke skulle kunne kjøre på Windows 2000, er lenge blitt kritisert. Microsoft avkrefter nå det hele.

Det har lenge vært en utbredt antagelse at neste utgave av gruppevareprodukter Exchange, Titanium, krever .Net Server som operativsystem. Når en samtidig er klar over at Exchange 2000 ikke kan kjøres på .Net Server, har mange av brukerne følt seg låst til dagens utgaver.

Under Microsofts IT Forum i København denne uken, forklarer Microsoft det hele. Ifølge ZDNet UK forklarte en Microsoft-konsulent det slik:

- De første serverne som oppgraderes til .Net Server bør være de som opptrer som Active Directory-domenekontrollere, noe som vil gi fordeler til andre servere på nettverket. Exchange-servere bør ikke også være domenekontrollere, så det har ingen hensikt å oppgradere dem til .Net Server, noe som uansett vil få dem til å slutte å fungere.

- Når Titanium blir tilgjengelig vil brukerne kunne oppgradere til den, uavhengig om de også kjører .Net Server, sier Chris Baker, produktgruppesjef for forretningsgruppen for Exchange server hos Microsoft, til ZDNet UK.

Baker understreker likevel at mye av den nye funksjonaliteten i Titanium ikke vil fungere uten .Net Server og Active Directory. Blant annet vil Titanium kunne støtte flere brukere på en maskin med .Net Server.

- Du må oppgradere til Titanium først, deretter til .Net Server på dine Exchange-servere, forklarer Baker. Men brukere av Exchange 5.5 anbefales å opprette en midlertidig server med Titanium og .Net Server. som kan være vert for postboksene mens den originale serveren oppgraderes.

- Små bedrifter er det eneste som nå kjører Exchange og domenekontroller på den samme maskinen. Disse bør vente med .Net Server til Titanium lanseres, og oppgradere begge samtidig, sier Baker. Titanium ventes å bli ferdig sommeren 2003, mens en offentlig betautgave av Titanium ventes om cirka to måneder.

.Net Server skal komme i april 2003.

Ifølge Baker vil det trolig komme et produkt som kan håndtere oppgradering av begge produktene samtidig.

Til toppen