RESULTATERFINANS

Microsoft opplever enda større salgssvikt

Kraftig påvirket av reduserte pc- og servermarkeder.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. juli 2009 - 08:08

Microsoft levert i går tall for fjerde kvartal i selskapets avvikende regnskapsår. Både omsetning og fortjeneste synker kraftig, sammenlignet med samme kvartal i fjor.

I fjerde kvartal i år omsatte Microsoft for 13,10 milliarder dollar, noe som er 17 prosent lavere enn i samme periode i fjor. Det er også noe lavere enn de 13,65 milliarder dollar selskapet omsatte for i tredje kvartal i år. Da meldte Microsoft om en nedgang i omsetningen på 16 prosent.

Dette skal være bare andre gang Microsoft opplever nedgang i omsetningen, men først gang var i kvartalet før, så selskapet er inne i en negativ trend.

Resultatet før skatt er redusert med 30 prosent til 3,99 milliarder dollar, mens nettoresultatet på 3,05 milliarder dollar er 29 prosent lavere enn i samme periode i fjor, men noe høyere enn i forrige kvartal, da nettoresultatet var 2,98 milliarder dollar.

- Vår virksomhet fortsatte å bli negativt påvirket av svakheten i de globale pc- og servermarkedene. I lys av disse forholdene, var det et utmerket prestasjon å levere mer innsparinger i driften på mer enn 750 millioner dollar sammenlignet med forrige kvartal, sier Chris Liddell, finansdirektør i Microsoft.

Totalt for regnskapsåret som ble avsluttet den 30. juni i år, var omsetningen på 58,44 milliarder dollar, noe som er 3 prosent lavere enn i året før. Driftsresultatet før skatt var på 20,36 milliarder dollar, mens nettoresultatet var på 14,57 milliarder dollar. Dette er henholdsvis 9 og 18 prosent lavere enn i året før.

Det inneværende regnskapsåret blir spesielt viktig for Microsoft. Selskapet skal i løpet av høsten lansere nye operativsystemer til både pc- og servermarkedet. I tillegg bør man kunne begynne å se resultatene av selskapets fornyede satsning på søketjenesten, Bing.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.