BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft: Oppsplitting er en "dødsdom"

Microsoft har kategorisk avvist enhver deling av selskapet og kalt oppsplitting for en "dødsdom". Men "fornuftige begrensninger" kan godtas. Forlikssamtalene fortsetter.

Eirik Rossen
17. feb. 2000 - 05:16

Ifølge Wall Street Journal er det endelig tegn på at Microsoft legger om tonen i et forsøk på å etterleve forsikringene om at man seriøst ønsker et forlik. Avisa siterer e-post til kongressmedlemmer der det heter blant annet: "Microsoft prøver helt seriøst å komme fram til enighet, og vi tror det skulle være mulig å komme fram til en avtale som bygger på sunn fornuft." I e-posten heter det videre at en oppsplitting er en "regulert dødsdom mens høyteknologiøkonomien haster av gårde i Internett-tid."

Partene har forhandlet bak lukkede dører i Chicago siden 30. november. Neste uke møtes de til avsluttende rettsforhandlinger i selve søksmålet, hos dommer Thomas Penfield Jackson i Washington.

Wall Street Journal viser til erklæringer fra ulike medlemmer av kongressen som tegn på at Microsofts lobbyvirksomhet er i ferd med å vinne fram. Erklæringene slår fast at forlik er veien å gå, ikke en langvarig juridisk strid.

Anonyme kilder som News.com viser til, vet å fortelle at Microsoft har fremmet tilstrekkelig med forslag til at forlikshandlingene i Chicago fortsetter. Problemet skal være at myndighetene presser på for å få Microsoft til frivillig å gå med på en oppsplitting. På den andre siden skal det være tegn til at fronten mellom delstatene og regjeringen ikke lenger er så ensrettet som før. Før var delstatene hauker og justisdepartementet duen, nå skal rollene være byttet om. News.com viser ellers til de samme e-postene til kongressen og de samme erklæringene fra kongressrepresentanter som Wall Street Journal.

Lekkasjene i januar om at myndighetene hadde bestemt seg for å presse gjennom en oppsplitting skal ha gjort Microsoft-sjef Steve Ballmer spesielt umedgjørlig. Det som kan få Ballmer til å innta en smidigere holdning, er perspektivet om et hundretalls rettssaker i kjølvannet av en fellende kjennelse fra dommer Jackson.

Les blant annet:
EU etterforsker Windows 2000
Microsoft-saken: Så var det USA-regjeringens tur til å gjenta sine argumenter
Vil hugge opp Microsoft i tre
Myndighetene sikter mot strukturelle endringer i Microsoft-saken
Taushet verner Microsoft-mekling
Microsoft-saken: Meklingen starter tirsdag

Søk etter "Microsoft i retten" for en mer fullstendig liste

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.