Microsoft oppsummerer Windows 2000

Microsoft avslutter den vanlige supportperioden for Windows 2000 med å utgi en "sluttpakke" med de nyeste oppdateringene.

Microsoft avslutter den vanlige supportperioden for Windows 2000 med å utgi en "sluttpakke" med de nyeste oppdateringene.

Microsoft gjorde det i fjor høst klart at selskapet ikke ville utgi noen ny servicepakke til det selskapets Windows 2000-operativsystem. Derimot ble gjort klart at alle oppdateringer utgitt etter utgivelsen av Service Pack 4, skulle utgis som en samlepakke en eller annen gang i år. Dette har nå skjedd.

Microsoft publiserte i går det selskapet kaller "Update Rollup 1 for Windows 2000 SP4". Denne pakken inneholder mer enn 50 forskjellige feilfikser, hvor mange er sikkerhetsrelaterte. Enkelte av fiksene skal ikke ha blitt utgitt tidligere. Pakken kan lastes ned fra denne siden, men vil senere også tilbys gjennom Windows Update-tjenesten. Oppdateringer utgitt etter den 30. april i år, er ikke med.

Det kreves at Service Pack 4 er installert før den nye samlepakken kan installeres.

Når den vanlige supportperioden for Windows 2000 tar avsluttes den 30. juni i år, vil Microsoft bare tilby "utvidet" support. Det betyr at kundene heretter må betale for å få brukerstøtte.

Microsoft skal fortsatt utgi gratis sikkerhetsoppdateringer til Windows 2000. Denne ordningen avsluttes først i midten av 2010.

Til toppen