BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft på etterskudd innen mobil

På den store europeiske samlingen av verdens mobilleverandører i Cannes, markerer Microsoft seg med sitt etterskudd.

19. feb. 2002 - 11:08

3GSM World Congress 2002 i Cannes er en kombinert utstilling og konferanse som samler alt som kryper og går av leverandører av dagens og framtidens mobile utstyr. Det er registrert 6000 delegater fra 120 land, og de møtes av 576 utstillere. Tyngden - 40 prosent - er fra Europa. Dette er den store festen for Nokia, Ericsson og Sony.

Blant Microsofts trekkplastere er Smartphone 2002, et operativsystem for avanserte mobiltelefoner, tidligere kjent som Stinger.


Smartphone 2002 er ennå ikke kommet lenger enn at kun én av de fem store mobiltelefonleverandørene, Samsung, har forpliktet seg til systemet. Et varslet samarbeid mellom Microsoft og Intel om et "reference design" vil først gi produsentene noe matnyttig til høsten. Et tilsvarende samarbeid mellom Microsoft og Texas Instruments skal ha kommet noe lenger.

Intel har gardert seg, og har tilsvarende opplegg med Microsofts konkurrenter.

Etterskuddet skaper problemer for Microsoft på de mer avanserte markedene i Europa og Japan. Tilsvarende funksjonalitet som Microsoft varsler i sin Smartphone finnes allerede i en rekke modeller som har vært tilgjengelig i disse markedene i flere måneder. Kombinasjonen hånd-PC og mobiltelefon er beherskes foreløpig av Nokia gjennom sin Communicator, selv om hybride Pocket PC-baserte løsninger også har vært tilgjengelig i over et år.

- Microsoft har ennå ingen produkter å vise til, understreker Gartner-analytiker Ben Wood til ZDnet.

Få også med deg denne nyheten fra Cannes: HP lanserer super-lommemaskin
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.