Microsoft-partner bekrefter Xbox 2-rykter

Et selskap som skal levere flashminne til Microsoft Xbox, bekrefter flere rykter om den kommende spillmaskinen.

Et selskap som skal levere flashminne til Microsoft Xbox, bekrefter flere rykter om den kommende spillmaskinen.

Flashminne-selskapet M-Systems annonserte for en drøy uke siden at det har undertegnet en avtale med Microsoft om å utvikle spesialtilpassede flashminnekort for framtidige Xbox-produkter og tjenester.

Mange har sett på dette som nok et tegn på at Microsoft ikke vil utstyre den neste generasjonen av selskapets Xbox spillkonsoller med harddisk, men at brukerne i stedet må benytte flashminne eller nettbaserte lagringsløsninger for å ta vare på spilldata og annen informasjon.

I et intervju med israelske Globes Online, forteller M-Systems' president og administrerende direktør, Dov Moran, mer om avtalen.

- Det er snakk om en samarbeidsavtale. Potensialet er uklart, men det handler om milliarder av dollar. Microsoft har tatt harddisken ut av selskapets Xbox. Det eneste som vil være igjen er en CD. Det er alt, sier Moran, som understreker at den eneste lagringsplassen som vil tilgjengelig for brukerne, vil være den M-Systems gir dem.

- Dette er verdt hundrevis av millioner for selskapet, spredt over noen få år. Vi vil være hovedleverandøren for dette, forhåpentligvis også den eneste leverandøren, sier Moran.

- I mellomtiden skjer den en intens utvikling som krever investeringer, men ingen som er veldig store. Vi starter leveransene i 2005, sier Moran. Dette kan lett tolkes som at Xbox 2 vil komme på markedet til neste år.

Til toppen