Microsoft-partner vokser med 50 prosent i år

Å selge Microsofts volum-lisenser er svært god butikk, det viser tallene til Crayon.

Microsoft-partner vokser med 50 prosent i år

Å selge Microsofts volum-lisenser er svært god butikk, det viser tallene til Crayon.

Crayon er et norsk IT-selskap som henter mesteparten av inntektene sine fra Microsoft relatert virkosmhet. Selskapet er størst i Norge på salg av volumlisenser fra Microsoft, neststørst av kurssenterne og leverer også endel konsulenttimer.

I 2005 omsatte selskapet for 109,8 millioner kroner og det blir markant mer i år. I årets først seks måneder oppnådde selskapet en omsetning på 67 millioner kroner, noe som er 50 prosent mer enn først halvår i fjor.

På resultatsiden går det enda bedre. Driftsresultatet for første halvår er på ni millioner kroner, en økning på 80 prosent sammenligen med fjorårets første halvår. Det er også mer enn det totale driftsresultatet ifjor som var på 8,9 millioner kroner.

- Vi er totalt sett svært godt fornøyd med utviklingen, sier Rune Syversen, daglig leder i Crayon, til Finansavisen.

Den raske veksten gjør at selskapet trenger flere ansatte. Hittill i år har de ansatt 35 personer og de er nå totalt 92 ansatte. 10 av disse jobber på selskapets kontor i Sverige. Nå skal de iløpet av resten av 2006 og 2007 ansatte 40 nye personer.

Selv om dagens IT-markedt preges av en mangel på ressurser, mener Crayon at bildet er litt blandet. Teknisk kompetanse er ikke den største utfordringen.

- Å få tak i salgsressurser er det vanskeligste, konsulentene kommer og banker på døra vår. Det er overaskende enkelt å få tak i fagfolk, sier Syversen.

Til toppen