Microsoft planlegger egen Internett-aksje

I løpet av noen måneder vil Microsoft trolig skille ut sine Internett-tjenester i en egen aksje. Meningen er bruke aksjen til å bytte til seg nye selskaper.

I løpet av noen måneder vil Microsoft trolig skille ut sine Internett-tjenester i en egen aksje. Meningen er bruke aksjen til å bytte til seg nye selskaper.

Microsoft offentliggjorde i går at selskapet planlegger å skille ut Microsoft Network med ti forskjellige tjenester i en egen aksje. I følge avisen Wall Street Journal vil den nye aksjen dukke opp allerede i løpet av juli.

Ved å skille ut Internett-delene av selskapet i en egen aksje, kan Microsoft få en langt høyere verdsettelse fordi Internett-aksjer verdsettes himmelhøyt selv om mange aktører fremdeles taper penger. Microsoft Network omfatter tjenester som Hotmail, Expendia, halvparten av TV-kanalen MSNBC. Totalt taper Microsoft Network penger, men hvor mye er ikke kjent.

Regnestykket Microsofts ledere har sett på er ganske enkelt: Bloombergs amerikanske IT-indeks har klatret 77 prosent siden nyttår, mens Microsoft, etter sterke svingninger, har klatret 34 prosent. Microsoft har nok også skult på selskaper som erkerivalen America Online (eier av Netscape). America Online har en børsverdi på 417 ganger sin fortjeneste (P/E), mens Microsoft "bare" har en P/E på 76.

Microsoft har ikke bestemt seg for hvor mye de skal skille ut og hvor store deler av MSN de skal legge ut for salg gjennom den nye aksjen. I tillegg må selskapet finne en ny sjef for Internett-selskapene - i følge Wall Street Journal har Microsoft vært på leting i åtte måneder.

En egen Internett-aksje ville gi Microsoft en fleksibel valuta for å bytte til seg nye Internett-selskaper. Tidligere har selskapet kjøpt opp blant andre Hotmail og halvparten av det som ble MSNBC, men da med "hardere" Microsoft-aksjer.

Til toppen