UTVIKLING

Microsoft planlegger en tredje webserver

Skal bli et mer egnet testmiljø for mange webutviklere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. juni 2010 - 14:22

Microsoft skal om kort tid komme med en offentlig testversjon av IIS Express, en ny webserverer som skal kombinere det beste fra de to webserverproduktene selskapet tilbyr i dag, IIS Web Server og ASP.NET Development Server.

I et blogginnlegg skriver Scott Guthrie, sjef for Microsofts .NET Developer-plattform, at dagens to løsninger ikke løser behovene til alle utviklere.

ASP.NET Development Server, som følger med Visual Studio, er en webserver med ganske begrenset funksjonalitet, mens IIS, som følger med Windows, er derimot en komplett webserver. Problemet med denne er blant annet at den krever administratortilgang for oppsett og debugging av prosjeketer, samt at versjonen som følger med operativsystemet varierer mellom de ulike Windows-versjonene.

IIS Express skal både være lett og enkel å installere. Det skal dreie seg om en installasjonsfil på under 10 megabyte. Den skal ikke kreve tilgang til en administratorkonto for å kjøre eller debugge applikasjoner fra Visual Studio, og den skal tilby det Guthrie kaller full webserverfunksjonalitet, inkludert støtte for SSL, URL Rewrite, Media Support og alle andre IIS 7.x-moduler.

Den kommende webserveren skal kunne installeres side om side med de øvrige av Microsofts webservere uten at det oppstår konflikter. Dessuten støtter den eldre Windows-versjoner, inkludert Windows XP.

Guthrie antyder i en kommentar til blogginnlegget at IIS Express bare er én av flere relaterte nyheter selskapet vil komme med den nærmeste tiden. Trolig vil ikke betaversjonen bli tilgjengelig før alle kunngjøringene har blitt offentliggjort.

Statusvindu for Microsoft IIS Express <i>Bilde: Microsoft</i>
Statusvindu for Microsoft IIS Express Bilde: Microsoft
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.