Microsoft planlegger gigant-ekspansjon

Microsofts planer for utbygging av kontorplass avslører ledelsens langtidsplaner.

Microsofts planer for utbygging av kontorplass avslører ledelsens langtidsplaner.

Microsoft er verdens største programvareselskap og levde en stund under trusselen av å bli delt i to, men dette er historie nå.

Microsoft avslører nå planer om utbygging av kontorkomplekset i Redmond som understreker ambisjonene selskapet har. Utvidelsene sender signaler om at Microsoft skal vokse seg store på langt mer enn operativsystemer og PC-programmer der selskapet dominerer i dag.

For Microsoft planlegger å bygge ut sitt hovedkvarter-kompleks til å kunne romme mer enn 10.000 nye ansatte. I går understreket Microsoft planenen om å ansette 6-7000 nye ansatte i år, men det er på global basis, skriver Cnet.

Microsoft har i dag totalt 57.000 ansatte, hvorav 28.000 ansatte jobber i Redmond.

Microsoft trenger plass, for i motsetning til store deler av IT-bransjen har ikke Microsoft kontorer i dyre områder som Silicon Valley. Microsoft har derfor ikke åpne landskaper - hver ansatt har sitt eget kontor.

Microsoft har dermed lagt planer for de neste 10-20 årene, noe som er en hel tidsalder i IKT-bransjen - tatt i betraktning at Microsoft for 10 år fortsatt solgte Windows 3.11 og nettopp hadde lansert Windows NT.

For å få lov til å bygge ut, har Microsoft lovet å spytte 30 millioner dollar inn i veier og massekommunikasjon i Redmond for å ta unna den økte trafikken.

Til toppen