Microsoft planlegger gigant-ekspansjon

Microsofts planer for utbygging av kontorplass avslører ledelsens langtidsplaner.

Microsoft er verdens største programvareselskap og levde en stund under trusselen av å bli delt i to, men dette er historie nå.

Microsoft avslører nå planer om utbygging av kontorkomplekset i Redmond som understreker ambisjonene selskapet har. Utvidelsene sender signaler om at Microsoft skal vokse seg store på langt mer enn operativsystemer og PC-programmer der selskapet dominerer i dag.

For Microsoft planlegger å bygge ut sitt hovedkvarter-kompleks til å kunne romme mer enn 10.000 nye ansatte. I går understreket Microsoft planenen om å ansette 6-7000 nye ansatte i år, men det er på global basis, skriver Cnet.

Microsoft har i dag totalt 57.000 ansatte, hvorav 28.000 ansatte jobber i Redmond.

Microsoft trenger plass, for i motsetning til store deler av IT-bransjen har ikke Microsoft kontorer i dyre områder som Silicon Valley. Microsoft har derfor ikke åpne landskaper - hver ansatt har sitt eget kontor.

Microsoft har dermed lagt planer for de neste 10-20 årene, noe som er en hel tidsalder i IKT-bransjen - tatt i betraktning at Microsoft for 10 år fortsatt solgte Windows 3.11 og nettopp hadde lansert Windows NT.

For å få lov til å bygge ut, har Microsoft lovet å spytte 30 millioner dollar inn i veier og massekommunikasjon i Redmond for å ta unna den økte trafikken.

Til toppen