FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft planlegger iPod/iTunes-konkurrent

Ryktene vil ha det til at Microsoft kommer med en konkurrent til Apples iPod og iTunes.

19. juni 2006 - 12:57

Ifølge nyhetsbyrået Reuters jobber Microsoft med å utvikle en konkurrent til Apples iPod. De skal være godt i gang med å utvikle en musikk- og videoavspiller, samt en musikktjeneste som går rett i tottene med Apples iTunes.

Arbeidet ledes av Robbie Bach, mannen som var sjef for utviklingen av selskapets spillemaskin Xbox og forretningsområdet rundt den.

Microsoft skal ha gjennomført diskusjoner med representanter fra musikkindustrien om lisensiering og rettigheter. Ifølge Reuters skal de allerede ha kjørt demonstrasjoner av den nye underholdningsenheten.

Hvis dette stemmer er det et strategiskifte for Microsoft. Programvaregiganten har hittil fokusert på å levere programvare og tjenester som gjør partnere i stand til å levere denne typen løsninger og tjenester til sine kunder. Blant annet er det bare noen måneder siden de lanserte en tjeneste i samarbeid med Viacom's MTV.

Apple er den dominerende aktøren på markedet på tross av Microsoft og andre store aktørers inntreden. Apple tar gjennom sin iTunes-tjeneste betalt per låt eller per album, mens de fleste av konkurrentene tar en fast månedlig avgift for å gi tilgang til et stort utvalg. Microsoft skal med denne satsningen legge sin hovedvekt på å ta betalt nedlastet låt.

Reuters siterer en anonym kilde som skal ha sett den nye tjenesten og som hevder at det er en bedre løsning enn Apples iTunes er i dag.

Amazon skal ha planer om å subsidere medieavspilleren på samme måte som mobiloperatører har subsidert mobiltelefoner for åfå den raskt ut i markedet og for å ta markedsandeler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.