FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft planlegger ny, bærbar spillmaskin

Mye tyder på at Microsoft er i ferd med å utvikle nok en mobil enhet, denne gang trolig en mobil Xbox.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. mars 2006 - 08:29

Ifølge anonyme kilder med Microsoft som San Jose Mercury News har snakket med, er selskapet i ferd med å designe et produkt som kombinerer spill, musikk og video i én håndholdt enhet. En slik enhet vil kunne konkurrere med Sony PSP, Nintendo DS og også delvis Apples iPod. Flere av Microsofts mest erfarne folk fra Xbox 360-prosjektet skal nå arbeide med den nye maskinen.

Dette inkluderer spillsjef J. Allard, som skal være prosjektleder for den nye maskinen, mens Greg Gibson, som var systemdesigner for Xbox 360, er direktør. Bryan Lee, som er finanssjef for Xbox-virksomheten, skal lede den økonomiske delen av prosjektet. Dette skriver San Jose Mercury News.

Stemmer informasjonen om personene, tyder det på at Microsoft legger stor vekt på prosjektet. For dette er toppfolk.

Microsoft har flere håndholdte produkter på markedet, enten egne eller produsert på lisens av andre. Dette inkluderer PocketPC-enheter, Portable Media Players og de kommende maskinene basert på Project Origami. Sistnevnte har ennå ikke kommet på markedet og regnes heller ikke som noen ren underholdningsmaskin, mens de to første ikke har greid å hevde seg på arenaen for håndholdte multimediespillere.

Ifølge San Jose Mercury News' kilder, jobber Microsoft fortsatt med å finne ut hvilken strategi det skal forfølge innen musikkteknologi. En musikktjeneste med kodenavnet "Alexandria", skal kunne bli en ekvivalent til Apple iTunes Music Store.

Ifølge kildene vil den nye enheten trolig ikke komme på markedet før i 2007 eller 2008. For Microsoft kan dette være både en fordel og en ulempe.

Fordelen er at teknologiutviklingen stadig fyker videre, slik at spill som ble utgitt til den stasjonære Xbox-plattformen for få år siden, snart vil kunne spilles på en langt mindre enhet, som en håndholdt Xbox vil være. Den største ulempen ved at det kan ta såpass lang tid før maskinen kommer på markedet, er at også konkurrentene gis tid til komme med nye enheter.

San Jose Mercury News skriver at prosessorleverandøren Transmeta i fjor satte av 30 teknikere til å jobbe med et hemmelig prosjekt i samarbeid med Microsoft. Transmeta har løsninger for effektiv drift av prosessorer i batteridrevne systemer.

Dessuten skal Peter Moore, visepresident for Microsoft Xbox-divisjon ha referert til et kommende produkt i et intervju med Business Week i januar.

- Det kan ikke bare bli vår versjon av iPod, sa Moore og fortalte at Xbox-varemerket er en mulighet dersom Microsoft bestemmer seg for å delta i konkurransen om mobil underholdning.

I en kommentar til Wall Street Journal sier Michael Pachter, analytiker ved Wedbush Morgan Securities, at han tror et inntog fra Microsoft på de bærbare markedet vil være vel så mye motivert av iPod som av andre, bærbare spillenheter.

- Jeg har en samvittighetsløs tro på at Microsoft ikke handler om spill i det hele tatt. Selskapet handler kun om media, tilgjengelig overalt, sier Pachter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.