FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft planlegger ny type mobil enhet

Microsofts planlegger en ny type portabel underholdnings- og nyttemaskin. Kanskje Origami er en bærbar Xbox.

27. feb. 2006 - 09:17

På fredag avslørte Microsoft helt overraskende planer for en ny type maskin. Foreløpig er sier ikke Microsoft så mye, men en fullstendig redegjørelse om "Origami" kommer på torsdag - 2. mars.

Microsoft pleier vanligvis å fortelle om sine nye prosjekter i årevis på forhånd, men med Origami har selskapet holdt tett veldig lenge.

Microsoft har opprettet nettsiden Origamiproject.com, der selskapet hemmelighetsfullt forteller at de skal forandre livene våre og at de vil slippe flere nyheter om dette den 2. mars i år. Dette har selvsagt fått folk til å spekulere i hva som kommer.

Ryktene har nemlig lenge gått om at Microsoft vil komme med en ny type boks. Vanligvis lager ikke Microsoft bokser selv, de selger operativsystem og programvare. Men Microsoft lager Xbox og det er nettopp underholdning noen av ryktene sier Origami skal bli.

Kilder Wall Street Journal har snakket med påstår at Origami skal bli en svært kompakt datamaskin, men bildene som er blitt lekket ut, viser en maskin som er noe større enn en vanlig PDA. Maskinen minner om en TabletPC, men det kan også være en bærbar Xbox. Mye tyder på at den vil ha støtte for navigasjonsssystemet GPS og 3D-grafikk.

Reklameselskapet Digital Kitchen hadde så sent som i går kveld en reklamefilm for Origami liggende på sitt nettsted. Denne er nå blitt fjernet, men mange av bildene som er blitt publisert på ulike nettsteder stammer fra denne videoen. Flere bilder, samt selve videoen, er nå tilgjengelig på denne siden.

Både Sony og Nintendo har bærbare spillmaskiner, noe Microsoft, i hvert fall fram til nå, har manglet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.