BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft planlegger nye bedrifttjenester

Microsoft planlegger ifølge partnere å tilby driftede IT-tjenester til små og mellomstore bedrifter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. okt. 2005 - 12:05

Microsoft er ikke helt ukjent med å levere tjenester. Både gjennom selskapets MSN-divisjon og til spillmaskinen Xbox har Microsoft driftet tjenester. Men disse har for det meste vært rettet mot konsumentsbrukere, selv om selskapets Messenger-tjeneste også benyttes av mange bedrifter.

Nå planlegger Microsoft å tilby og drifte tjeneste rettet mot bedriftsmarkedet. Dette skriver Microsoft Watch.

Ifølge partnere som har bedt om anonymitet, skal en gruppe hos Microsoft, som kalles Unified Communictation Services group, arbeide med utvikling av SMB-tjenestene. Det ventes at tjenestene vil omfatte slikt som e-post, lynmeldinger, VoIP og konferansemuligheter samlet i én pakke. En "smart, personlig agent" skal være sentral i løsningen.

Ifølge partnerne vil tjenestene tilbys små og mellomstore bedrifter som ønsker en integrert kommunikasjonsløsning som driftes av andre, trolig av Microsoft-partnere, kanskje også Microsoft selv.

En talsperson for Microsoft sier bare at mens selskapet tror at både store og små selskaper vil kunne dra nytte av forente, sanntids kommunikasjonsløsninger, har selskapet ikke noe slikt produkt å annonsere på det nåværende tidspunkt.

Men vår ble det kjent at selskapet skulle prøve seg på drifting ved ta over ansvaret for drifting, oppdatering og support på rundt 6000 PC-er for batteriprodusenten Energizer. I sommer var planene for dette ennå ikke klare. Dette har skapt en viss uro blant de av Microsoft partnere som nettopp leverer slike tjenester.

Under Microsoft årlige partnerkonferanse i sommer ble det bekreftet av selskapet at det planlegger å legge fram et antall forskjellige tjenestepakker før slutten av kalenderåret 2005. Blant det selskapet også vurderer, skal være en for Exchange-tjeneste som inkluderer blant annet tjenester og metodikk for å hjelpe brukerne med å drifte Exchange med et tilgjengelighetsnivå på 99,99 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.