FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft planlegger oppgradert Xbox Live

Microsoft planlegger å tilby mer funksjonalitet i selskapets Internett-spilltjeneste for spillmaskinen Xbox.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. feb. 2004 - 14:34

Xbox Live, Microsoft Internett-baserte spilltjeneste for Xbox, vil i løpet av året få gradvis mer funksjonalitet. Sette med ny funksjonalitet har ifølge Reuters fått kodenavnet Tsunami.

Blant funksjonaliteten Microsoft har beskrevet i en e-post Reuters har mottatt, er noe selskapet kaller "title-managed online storage", som skal være en måte for deltakerne av Xbox Live å lagre og dele data via Microsofts nettverk. Dette kan være innhold til spill, slik som egne, skreddersydde logoer, men også mer omfattende "gjenstander" som kart.

Dette kan være et første skritt mot en harddiskløs og rimeligere utgave av Xbox. Det har også vært spekulasjoner i pressen den senere tiden om hvorvidt neste generasjon av Microsoft spillmaskin - gjerne kalt Xbox 2 - vil selges uten harddisk for å redusere prisen og størrelsen.

Også det følgende kan ventes introdusert i Xbox Live de neste tolv månedene:

  • Team Dynamics: Et strukturert klansystem hvor spillerne kan danne et lag med en klart identitet, sende meldinger innen dette laget, lagre statistikk og oppfordre andre lag til kamp
  • Tsunami skal la utviklere på en enkel måte implementere ulike konkurranser inn i spillene, som så kan administreres enten av brukerne eller av utgiverne.
  • MSN Messenger-integrasjon. Dette skal gjøre det mulig for spillerne i et spill å kontakte de andre spillerne via deres PC-er, ved å benytte Microsofts MSN Messenger-klient.

.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.