BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft planlegger rene spillmaskiner

Microsoft har begynt utviklingsarbeidet av en referansemodell for Windows CE-baserte spillmaskiner. Målet er få kontroll over et marked som i dag er kontrollert av blant annet Sony og Nintendo.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. sep. 1999 - 01:16
The RegisterNext GenerationMicrosoftSony PlayStationNintendo 64X-Box

The RegisterNvidiasGeForce 256


Les mer om Nvidia GeForce 256 her:
Ny superbrikke fra Nvidia

Microsoft vil selvsagt ikke uttale seg om dette prosjektet, men Next Generation hevder at kilder ved selskapet forteller at det planlegges å få de første maskinene ut på markedet høsten 2000. Dette vil i tilfelle være et svært vanskelig tidspunkt å slippe et slikt produkt, siden både Sony PlayStation II, Sega Dreamcast og kanskje også Nintendos Dolphin-prosjekt vil være på markedet samtidig.

Fordelen X-Box har er at det ikke vil være nødvendig å lage egne spill for denne plattformen. Alt Microsoft må gjøre er å gi Windows CE DirectX-støtte. Vanlige PC-spill vil da kunne brukes.

Nå skal selvsagt ikke Microsoft begynne å lage spillmaskiner på egenhånd. Selskapet er kun interessert i å gjøre utbredelsen av Windows CE større. X-Box-prosjektet går derfor kun ut på å lage en referansemodell som etablerte PC-produsenter kan bygge videre på. Store produsenter som Dell og Compaq vil kunne komme til å se på X-Box som en måte å komme seg inn på spillmaskinmarkedet. Slike store bedrifter vil også kunne markedsføre maskinen tilstrekkelig.

Det hele vil trolig avgjøres av forholdet mellom pris og ytelse. Sony PlayStation II og andre spillmaskiner både har og vil i framtiden ha en del innebygde brikker som er tilpasset spesielle oppgaver. Det kan bli vanskelig for X-Box å tilby tilsvarende ytelse hvis den blir basert på vanlig PC-teknologi. Allerede i dag ser det ut til at Sony PlayStation II vil få bedre grafikkytelse enn det Nvidias nyeste grafikkbrikker vil kunne tilby. Samtidig er fortsatt PC-teknologien langt dyrere enn teknologien som brukes i spillbokser.

Spørsmålet er om X-Box ikke bare blir en strippet PC som ingen vil ha.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.