Microsoft planlegger spillmaskin

Microsoft står ved et veiskille: Skal selskapet satse enorme summer på å lage en spillmaskin for å konkurrere med Sony, Nintendo og Sega? Bill har ikke gitt det endelige klarsignalet.

Microsoft står ved et veiskille: Skal selskapet satse enorme summer på å lage en spillmaskin for å konkurrere med Sony, Nintendo og Sega? Bill har ikke gitt det endelige klarsignalet.

En oppsiktsvekkende lekkasje i amerikanske presse forsterker ryktene om at Microsoft sterkt vurderer eller holder på med å lage en spillmaskin. Maskinen blir en PC i spillboks-forkledning, med en spesialversjon av Windows NT, ikke Windows CE, skriver avisen Wall Street Journal.

Tidligere i september skrev digi.no om flere andre lekkasjer som stemmer bra med opplysningene Wall Street Journal bringer.
Les om de tidligere lekkasjene og hva konkurrentene gjør:
Det kan se ut som lekkasjene er styrt, for de gir mange detaljer og bekrefter hverandre. Selv om Microsofts planer er en stor nyhet, er det neppe oppsiktsvekkende at Microsoft lenge har vurdert en spillmaskin.


For bare Sony har solgt hele 60 millioner datamaskiner uten én byte med Microsoft-kode. I tillegg har Microsoft forsøkt seg på både Internett-boksmarkedet og lomme-maskiner uten å lykkes nevneverdig. Selskapet har lenge satset tungt på spill og tilleggsutstyr. Dessuten planlegger en lang rekke aktører, deriblant Sony og Sega, å legge inn Internett-surfing i sin boks, noe som over tid kan true Windows-salget og hele Microsofts posisjon.

Men Microsoft får hjelp fra annet hold - de sterkt fallende PC-prisene åpner også muligheter til å lage en meget kraftig maskin til en billig penge. Microsoft kan dessuten le av den største bekymringen til Sony, Nintendo og Sega: hvordan skaffer vi oss nok spill. For med Windows som operativsystem i spillmaskinen kan kjøpere vasse i PC-titler.

Foreløpig heter boksen bare X-Box og det er ikke gjort noen avtale om hvem som skal produsere den, men Microsoft skal langt på vei ha bestemt seg for å bruke en AMD Athlon-prosessor, skriver Wall Street Journal.

Ifølge lekkasjene mener Microsoft at seieren mot Sony og de andre etablerte aktørene sitter svært langt inne. Det er derfor Bill Gates ikke har klart å bestemme seg. Sier han og styret ja, skal man i følge ryktene bruke så mye som 6 milliarder dollar (46,4 millarder kroner) på satsingen.

I likhet med Sonys kommende Playstation 2 planlegger Microsoft en DVD-spiller, en harddisk, modem og et kraftig GeForce 3D-grafikkort fra Nvida. Operativsystem blir - hvis boksen lanseres - en slanket spesialversjon av Windows NT Microsoft nylig avduket. Dette er et overraskene - for Sega bruker Windows CE i sin nye Dreamcast-maskin

Det store spørsmålet er hvordan Microsoft skal få regnestykket til å gå i hop med en dyr PC-prosessor. Microsoft kan heller ikke ta 1000 kroner for Windows, for 2500-3000 kroner er makspris Microsoft kan ta i forhold til de andre spillkonsolene.

Til toppen