Microsoft planlegger store oppkjøp

Bill Gates og Steve Ballmer har bygget seg opp en pengesekk på utrolige 300 milliarder norske kroner. Nå skal det handles, varsler selskapet.

Bill Gates og Steve Ballmer har bygget seg opp en pengesekk på utrolige 300 milliarder norske kroner. Nå skal det handles, varsler selskapet.

Etter å ha brent seg kraftig på store investeringer i kabel-TV-bransjen under dotcom-bølgen, har Microsoft sittet ganske stille. Selskapet har bare gjort noen mindre oppkjøp, blant annet av danske Navision. Men nå varsler selskapet at det skal bruke sin enorme lommebok. For selskapet har aldri utbetalt aksjeutbytte og har gjennom årene bygget seg opp en skattekiste som nå inneholder hele 40

milliarder dollar - 300 milliarder norske kroner.

Mange har tidligere spekulerte i oppkjøp fra Microsofts side og blant annet påpekt at Microsoft trenger en konsulentdivisjon hvis selskapet skal selge inn sine stadig krafigere server-produkter til de store bedriftskundene.

Kanskje er det dramatisk reduserte aksjeprisene og utsiktene til et oppsving i løpet av året som har fått Microsoft til å snu. For under en analytikerkonferanse på fredag fortalte Microsofts finansdirektør John Connors at to viktige ting: Microsoft skal gjøre "major" - store investeringer i løpet av 2003, skriver Wall Street Journal. Dette kan vanskelig tolkes som noe annet en store oppkjøp - Microsoft har aldri spart på sin andre store utgiftspost - forskning og utvikling.

I tillegg fortalte Conners at Microsoft trolig vil øke sin salgsstyrke med så mye som 5000 personer i løpet av året. Dette er oppsiktsvekkende, da Microsoft i dag ikke selger direkte til kunder.

Til toppen