Microsoft-portal mot nettkriminalitet

I november skal Microsoft lansere en portal for å lære opp etterforskere av datakriminalitet.

I november skal Microsoft lansere en portal for å lære opp etterforskere av datakriminalitet.

Mange etterforskere har ikke god nok datakunnskap. Dette kan være alt fra å spore opp IP-adresser på en internettdomene til å grave opp informasjon på en beslaglagt PC.

Nå vil Microsoft hjelpe politiet og lanserer i neste måned et nettsted som vil inkludere trening, tips og verktøy for etterforskere.

Direktør for nettkriminalitet på juridisk avdeling i Microsoft, Richard LaMagna, sier til News.com at portalen skal være en guide for politiet og FBI på hvordan man håndterer nettkriminalitet.

For eksempel hvordan man kan få opp informasjon på en harddisk til en beslaglagt PC og ellers grunnleggende etterforskningsteknikker som å merke rutere og å spore databaseoppslag.

Det vil også bli lagt ut informasjon om lovgivninger, med tillegg av teknisk support for etterforskere.

Microsoft legger også opp til treningsdager på såkalte botnets, det vil si nettverk av «zombie»-PC-er styrt av hackere som har lykkes i å plante egen kode på andres maskiner.

Microsoft skal lære opp etterforskere i hvordan PC-er blir smittet med spionvare på nettet, og hvordan bakmenn kan gi PC-en beskjed om å sende ut store mengder spam, uten at de selv kan spores.

Den nye portalen skal være klar i november og vil foreløpig være på engelsk. På sikt vil den oversettes til andre språk.

Til toppen