Microsoft presiserer Vista OEM-regler

Microsoft Norge mener reglene for maskinvarebytte med OEM-versjonen av Vista, er blitt misforstått.

Microsoft presiserer Vista OEM-regler

Microsoft Norge mener reglene for maskinvarebytte med OEM-versjonen av Vista, er blitt misforstått.

digi.no er blant de norske nettstedene som har vist til et blogginnlegg skrevet av fagansvarlig Rune Zakariassen i Microsoft Norge, som omtaler et regelverk for hvor mye maskinvare som kan byttes ut i en PC hvor det benyttes en OEM-versjon av Windows Vista.

Innlegget beskriver et poengsystem og gir oversikt over hvor mange poeng som telles ved utskifting av ulike komponenter.

"Man legger altså sammen poengene for hver hardware endring siden første installasjon av Vista, og om disse overskrider 25 poeng så vil Vista be om å bli reaktivert. Dette betyr at om du har en maskinvarebundet versjon av Vista (OEM) så må du kjøpe ny lisens", heter det i innlegget, som riktignok er fra november i år.

    Les også:

OEM-direktør i Microsoft Norge, Fredrik Gørrissen, skriver i en e-postmelding til digi.no at blogginnlegget til Zakariassen til dels er blitt mistolket. Han ønsker derfor å tydeliggjøre reglene med det følgende:

  • En OEM-lisens er maskinbunden, den kan ikke flyttes til en annen maskin under noen omstendigheter
  • Hvis man bytter ut et fungerende hovedkort, defineres dette som en ny maskin og en ny Windows OEM-lisens kreves
  • Hvis man bytter ut et defekt hovedkort med et nytt hovedkort av samme merke og med tilsvarende spesifikasjoner som oppgitt av produsent, defineres det ikke som en ny maskin og ingen ny Windows-lisens kreves
  • Man kan bytte øvrig hardware så mye man vil uten at det utløser behov for en ny OEM-lisens, men man vil etter en stund måtte reaktivere Windows.
Til toppen