Microsoft presset til å forbedre IE

Konkurrentenes framskritt har fått Microsoft til å vurdere å gi Internet Explorer mer funksjonalitet.

Konkurrentenes framskritt har fått Microsoft til å vurdere å gi Internet Explorer mer funksjonalitet.

Internet Explorer er blitt hengende igjen i funksjonalitet i forhold til nettlesere som Firefox og Opera. Det er spesielt fanebasert visning av flere websider i ett vindu, RSS-støtte og støtte for de nyeste stilsettspesifikasjonene som savnes av mange.

Internet Explorer 6 ble lansert høsten 2001. Bortsett fra jevnlig tetting av sikkerhetshull og andre feil, samt innføringen av et popup-filter med Windows XP Service Pack 2, er det ikke skjedd større endringer i Microsoft nettleser siden lanseringen.

Microsoft har ingen planer om å komme med noen ny utgave av Internet Explorer før i operativsystemet som foreløpig kalles Longhorn. Dette skal etter planen komme i salg i 2006. Dette skriver Microsoft Watch. De som ønsker mer funksjonalitet, må henvende seg til tredjepartsleverandører, som tilbyr tillegg til Internet Explorer. Dette inkluderer alt fra verktøylinjer til hele skall som Internet Explorer vises i. På denne måten blir mye av funksjonaliteten som etterspørres gjort tilgjengelig for brukerne.

Nå har også Microsoft begynt å se på den samme tilnærmingen.

- Vi vurderer om vi kan bruke den samme mekanismen for å gi Internet Explorer ny funksjonalitet før Longhorn, som den tredjepartsutviklere benytte for å gjøre det samme, sier Gary Schare, direktør for produktadministrasjon i Microsofts Windows-klientenhet, til Microsoft Watch. Men han vil ikke si noe om hva slags funksjonalitet dette kan være snakk om.

Microsofts strategi for å konkurrere med både de alternative nettleserne og tredjepartsleverandørene som leverer nettlesere basert på Internet Explorer, er ifølge Schare tredelt.

Microsoft vil fortsette å publisere sikkerhetsoppdateringer og feilfikser for den installerte basen med IE-brukere. I tillegg vil selskapet evangelisere overfor uavhengige programvareutviklere for å få dem til fortsatt å utviklere flere tilleggsprodukter til Internet Explorer. I tillegg vil selskapet bygge opp IE-plattformen som skal integreres i Longhorn slik at den tilfredsstiller både brukerne og utviklerne.

Til tross for manglende funksjonalitet og mye omtalte sikkerhetsproblemer står Internet Explorer sterkt. Riktignok har Firefox ført til en svak nedgang i bruken av Microsofts nettleser, men fortsatt antas det at Internet Explorer benyttes av omtrent 93 prosent av alle som benytter weben.

Til toppen