BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft priser sine tjenester i nettskyen

Nivået er ikke helt ulikt det Amazon.com forlanger.

Microsofts nettskytjenester gjøres kommersielt tilgjengelige for utviklere i november i år.
Microsofts nettskytjenester gjøres kommersielt tilgjengelige for utviklere i november i år.
15. juli 2009 - 13:04

På sin fire dager lange globale partnersamling i New Orleans, presenterte Microsoft sin forretnings- og partnermodell for sin plattform for tjenester i nettskyen, Windows Azure.

I første omgang gjelder prisene bare for utviklere, ikke for drift. Microsoft sier de tar sikte på å åpne Azure kommersielt for utviklere samtidig med sin amerikanske utviklerkonferanse Professional Developers Conference 2009 17. til 19. november i Los Angeles.

Prismodeller for å kjøre forretningsapplikasjoner i Azure vil kunngjøres innen årsskiftet.

Prinsippet for prismodellene i Azure er at man betaler for det man bruker. Microsoft lover oversiktlige og enkle måltall, slik at man skal være i stand til å forutse alle sine utgifter. Avtaler om tilgang til Azure omfatter garantier for tjenestenivå («service level») innen tilgang, oppetid og tilgjengelighet.

Som utviklingstjeneste omfatter Azure selve nettskyoperativsystemet som applikasjoner skal kjøre på, tilgang til nettskyvarianten SQL Azure av Microsofts database, og .Net-tjenester.

Microsofts nettskytjenester gjøres kommersielt tilgjengelige for utviklere i november i år.
Microsofts nettskytjenester gjøres kommersielt tilgjengelige for utviklere i november i år.

Tilgang til Azure skal koste 0,12 dollar per time. I tillegg koster lagring 0,15 dollar per gigabyte, og 0,10 dollar per 10 000 lagringstransaksjoner.

Ifølge Wall Street Journal er det vanskelig å sammenlikne Microsofts modell med Amazon.com som tilbyr flere modeller. Tilsvarende tall hentet fra to av Amazons prismodeller er 0,125 dollar per time og 0,15 dollar per gigabyte.

Når Azure kommer i gang for alvor, blir kjøring av forretningsapplikasjoner i nettskyen gjenstand for konkurranse mellom mange av IT-bransjens største giganter: Microsoft, Google, IBM, Amazon.com blant annet.

Azure-kunder vil kunne legge opp sine applikasjoner slik at .Net-tjenester brukes som forbindelse mellom nettskyen og ens egne datasentraler.

Da han presenterte prismodellen for Azure, sa Bob Muglia, sjef for Microsofts avdeling for servere og utviklingsverktøy, at avhengig av applikasjon og belastning, kan kjøring i nettskyen redusere totalkostnadene med opptil 60 prosent over en periode på tre år.

En referansekunde for utviklertjenestene i Azure er den amerikanske byen Chicago. De sier de erfarer at Windows Azure er som å ha tilgang til mange servere, uten investering og med muligheten til å utvide øyeblikkelig etter behov.

Microsoft lover partnere betydelige rabatter i startfasen til Azure.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.