JUSS OG SAMFUNN

Microsoft protesterer mot Nortel-auksjon

Frykter at patentsalg betyr slutt på selskapets krysslisensavtale.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. juni 2011 - 11:10

Teknologipatentene til den konkursrammede, canadiske nettverksgiganten Nortel skal auksjoneres ut den 20. juni. Google har allerede levert et åpningsbud på 900 millioner dollar. Andre aktører kunne fram til i går kveld levere bud i lukkede konvolutter, i forsøk på å overta Googles lederposisjon i budgivningen. Det er ifølge Wall Street Journal ventet at i alle fall Microsoft, Apple og Research in Motion vil være blant de som har levert bud. Ericsson, Intel og ZTE regnes som mulige budgivere.

Men nå virker det som at blant annet Microsoft er misfornøyde med betingelsene for auksjonen. Selskapet har ifølge Reuters sendt en stevning til konkursdomstolen i Delaware hvor selskapet krever at eksisterende avtaler knyttet til patentene som nå skal auksjoneres bort, må overføres til enhver nye eier av patentene.

Daværende president i Nortel, Mike Zafirovski, og Microsoft-sjef Steve Ballmer kunngjorde et strategisk samarbeid i 2006. <i>Bilde: Microsoft</i>
Daværende president i Nortel, Mike Zafirovski, og Microsoft-sjef Steve Ballmer kunngjorde et strategisk samarbeid i 2006. Bilde: Microsoft

Årsaken til at Microsoft krever dette, er at selskapet i 2006 inngikk en global og uopphørlig avtale med Nortel om royaltyfri lisensiering av Notels patenter.

Ifølge Reuters er ikke en eventuell ny eier av patentene forpliktet til å opprettholde Nortels avtaler. Tvert imot gir betingelsene i salgsavtalen den nye eieren rett til å avslutte eksisterende avtaler.

Ifølge Bloomberg skriver Microsoft i stevningen at de nåværende betingelsene for salget vil resultere i betydelig sammenbrudd i utviklingen og forbedringene av ulike eksisterende teknologier, samt gi den framtidige kjøper et utilbørlig konkurransefortrinn.

Også HP og Nokia skal ha levert inn lignende stevninger.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.