BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft prøver igjen med ny Windows CE

Når messen Comsumer Electronics Show åpner i Las Vegas i dag, skal Microsoft lansere en ny versjon av Windows CE.

Einar Ryvarden
5. jan. 2000 - 10:50

Så langt har ikke Microsoft lykkes med Windows CE, mini-versjonen av Windows, men selskapet prøver om igjen. Som andre Windows-oppgraderinger, er den nye Windows-versjonen sterkt forsinket.

Windows CE brukes i dag i lommedatamaskiner og Microsofts WebTV-internettbokser. Men systemet har vært kritisert for å bruke mye minne og mangle viktige funksjoner. Microsoft har derfor langt på vei tapt konkurransen mot 3Coms små Palmpilot-maskiner. Dette har fått både LG (tidligere Samsung), Phillips og Everex til å nedlegge sine Windows CE-produkter. I tillegg får Microsoft også etterhvert hard konkurranse fra en mini-versjon av Linux og Suns Java.

Les om kampen mellom mini-operativsystemene:
Philips kutter ut Windows-lommemaskin
Ny Windows CE til julJava blir digital-TV-standard
Bill Gates avduket nett-computer
Men Microsoft gir seg ikke, for det fremtidige markedet for små operativsystem spåes en enorm vekst. Bill Gates skal selv trekke av sløret når Consumer Electronics Show-messen åpner i Las Vegas senere i dag.


Det har gått mange rykter om nyhetene i Raptor, som den nye CE-versjonen hittil har blitt kalt. I følge den amerikanske nyhettjenesten Cnet skal CE nå kunne vise elektroniske bøker og spille av Windows Media multimedia-filer.

Det nye operativsystemet skal også ha rettet opp brukervennligheten - mange eiere av Windows CE-maskiner har klaget på at det tar for mange klikk å utføre de vanligste operasjonene på sine maskiner.

Bill Gates skal også i følge amerikanske medier vise frem en ny versjon av Auto PC, en spesialtilpasset versjon av Windows CE for bildatamaskiner. Den nye versjonen skal kunne kobles til mobiltelefoner og spille Nintendo og Sega Dreamcast-spill, hevder ryktene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.