Microsoft prøver nye type billig-PC i India

Microsoft og AMD skal prøve ut en ny type billig-PC, «IQ PC», i utvalgte skoler i India.

Microsoft prøver nye type billig-PC i India

Microsoft og AMD skal prøve ut en ny type billig-PC, «IQ PC», i utvalgte skoler i India.

Microsoft og AMD har gått sammen om å prøve ut en ny type billig-PC beregnet på elever fra første til tolvte skoleår. IQ PC skal greie seg uten offentlige subsidier, og skal selges for tilsvarende rundt 3000 kroner hos detaljister.

Prisen skal omfatte programvare: Microsoft står for Windows Vista Basic, Works og Student 2007, mens lokale leverandører står for pedagogiske applikasjoner. I tillegg kommer tjenester leveres over nett, blant annet en «MSN IQ Education Channel».

Tiltaket er en del av Microsoft-programmet «Unlimited Potential» («ubegrenset potensial») som selskapets styreformann Bill Gates kunngjorde i april, og som er beregnet på å frigjøre ressurser i fattige land.

MSN IQ Education Channel er lansert i beta-versjon som en portal for innhold relatert til utdanning og lesing. Elever vil få tilgang til tjenesten både gjennom IQ-PC og gjennom PC-er på offentlige internettkaféer.

Blant lokale partnere som deltar i prosjektet, er Mumbai-selskapet Zenith Computers og Wipro. IQ PC blir først tilgjengelig i Bangalore og Pune, før den gjøres tilgjengelig over hele India fra november.

Microsoft understreker at IQ PC er bare en av flere prosjekter som selskapet kjører i India. Andre eksempler er Project Shiksha som hittil har gitt 100.000 lærere opplæring i bruk av PC, og Flexgo, en ordning som tilbyr nedbetaling av PC-er etter hvert som man bruker dem, og der flere PC-leverandører deltar, blant dem kinesiske Lenovo.

    Les også:

Til toppen