Microsoft rakker ned på Chromebook

Bruker tv-stjerner i svertekampanje.

Microsoft rakker ned på Chromebook
- Nei, jenta mi. Chromebook er ingen ekte pc, påstår pantelåner Rick i Microsofts nye svertekampanje mot Google. Se hele innslaget under saken. Bilde:

Microsoft lanserte i går sitt siste stikk i en pågående, kontroversiell svertekampanje rettet mot Google.

Denne gang er det Chromebook som får unngjelde i en reklame basert på reality tv-programmet Pantelånerne i Las Vegas.

En kvinne blir «intervjuet» utenfor pantesjappa, der hun forteller at hun håper å få byttet inn en Google Chromebook, slik at hun får råd til å reise til Hollywood.

– Hva får deg til å tro at den er verdt så mye, sier pantelåner Rick Harrison før han bryter ut i sin karakteristiske fnising.

– Ingen ekte pc

Ifølge ham er maskinene basert på Googles operativsystem Chrome OS nemlig ingen «ekte bærbar pc». Den kjører jo verken Windows eller Office.

Fordi Chromebook-applikasjoner er webbaserte, så er disse maskinene i praksis en ubrukelig «murstein» når du ikke er tilkoblet internett, hevder Rick.

– Og i de tilfeller der du er påkoblet nett så overvåker Google surfevanene dine, slik at de kan selge annonser - det er sånn du blir «scroogled», slår tv-stjernen fast.

Dette er et negativt ladet ord, som Microsoft har kommet opp med for rakke ned på konkurrentens angivelig mindreverdige produkter.

Bred kampanje

Angrepet mot Chromebook er bare det siste i en lang rekke tilsvarende vinklede annonser, og del av Microsofts såkalte Scroogled-kampanje. Tidligere har de blant annet gjort narr av søkemotoren til Google, nettleseren deres Chrome og eposttjenesten Gmail.

Nylig lanserte Microsoft også en helt egen nettbutikk med t-skjorter, kopper og andre effekter med anti-Google-budskap i et forsøk på å latterliggjøre konkurrentens produkter.

    Les også: