Microsoft ransaket i Japan

Mistanke om utillatelig bunting av programvare er bakgrunnen for en offentlig ransaking av Microsofts kontorer i Tokyo, skriver Newsbytes.

En talsmann for Microsoft i Japan bekrefter ransakingen overfor Bloomberg News, og sier at den japanske kommisjon for rettferdig handel (fair trade commission) var på jakt etter bevismateriale i en pågående granskning av mulige brudd på antitrustlover.

Ifølge Newsbytes skal kommisjonen også ha undersøkt kontorene til flere ledende PC-leverandører i Japan, blant dem NEC og Toshiba.

Kommisjonen har ikke villet kommentere saken overfor mediene. Representanten for Microsoft i Japan vil ikke gi ytterligere detaljer, men gjentar Microsofts offisielle og kjente standpunkter rundt Windows og Internet Explorer.

Foranledningen til ransakingen kan ha vært en påstand på kveldsnyhetene til tv-selskapet NHK at Microsoft skal ha nektet å lisensiere Windows 95 til PC-leverandører som ikke samtidig forhåndsinstallerte de tre applikasjonene Internet Explorer, tekstbehandleren Word og regnearket Excel. Dette avvises av Microsoft lokalt.

Newsbytes forteller at det i Japan er vanlig å la kunder velge mellom to forhåndsinstallerte programpakker på Windows 95-PC-er: kombinasjonen Word-Excel eller en suite til en lokal leverandør (Ichitaro fra Just Systems).

I en offisiell erklæring fra Microsoft, heter det at selskapet har tillit til at kommisjonen vil komme fram til at Microsoft fullt ut retter seg etter Japans konkurranseregler.

Til toppen