Microsoft redd for å bli skviset ut

Microsoft tviler på om de asiatiske planene om å utvikle et nytt, alternativt operativsystem vil føre til rettferdige konkurranseforhold.

Microsoft tviler på om de asiatiske planene om å utvikle et nytt, alternativt operativsystem vil føre til rettferdige konkurranseforhold.

Som digi.no skrev i forrige uke, planlegger Japan, Kina og Sør-Korea samarbeide om å utvikle et nytt operativsystem for personlige datamaskiner som et alternativ til Microsoft Windows. Operativsystemet skal være basert på et åpen kildekode-basert system som for eksempel Linux.

Microsoft uttrykker nå bekymring for at et slikt system vil gjøre konkurranseforholdene vanskelige for andre aktører.

    Les også:

-Vi ville foretrukket at markedet bestemmer hvem som er vinnerne i programvareindustrien, sier Tom Robertson, Microsofts direktør for regjeringsforhold med kontor i Tokyo, til Reuters.

- Regjeringer bør ikke ta stilling til hvem som er vinnerne, sier han.

Ifølge Reuters har store selskaper innen de japanske data- og konsumentelektronikkbransjene etterlyst alternativer til Windows, spesielt fordi selskapene mener at Microsoft har for stor kontroll over PC-industrien.

Men også de mange sikkerhetsproblemene forbundet med Windows, bekymrer asiatene. Under et møte for økonomiministerne i ASEAN, sa Japans handelsminister, Takeo Hiranuma, til journalistene at det kan være nyttig "å strebe etter en ny type, en annen type, programvarekode".

Ifølge japansk media skal den japanske regjeringen spandere én milliard yen på operativsystemprosjektet.

Til toppen