Microsoft reduserer Windows 10-takten

Skal utgi færre årlige oppdateringer enn først planlagt.

Windows 10 desktop og startmeny
Windows 10 desktop og startmeny (Bilde: Microsoft)

Skal utgi færre årlige oppdateringer enn først planlagt.

Mens nye Windows-utgaver tidligere ble utgitt med flere års mellomrom, tilbys det langt hyppigere oppdateringer med Windows 10, som Microsoft tilbyr som en tjeneste. Disse oppdateringene vil også inkludere ny funksjonalitet og andre større endringer.

Tidligere har Microsoft kunngjort at planen var å komme med tre større oppdateringer til Windows 10 hvert år (noe som fortsatt indikeres av denne siden), men nå er det bekreftet at disse planene har blitt endret. I stedet vil Microsoft sikte mot to årlige oppdateringer, noe som også kan bety færre enn to. I tillegg gir selskapet ut en kvalitetsoppdatering hver måned, uten ny funksjonalitet.

Denne informasjonen stammer fra en presentasjon som Chris Riggs, senior program manager i Microsoft, holdt under WinHEC-konferansen i Taiwan i april. Men det er først nå at den har blitt omtalt i pressen, i første rekke av amerikanske Computerworld. Selve presentasjonen er tilgjengelig her.

Ukjent årsak

Det er ikke oppgitt i presentasjonen hvorfor den planlagte oppdateringstakten for Windows 10 har blitt redusert. Men de mest sannsynlige årsakene er at bedriftskunder har sagt at tre årlige oppdateringer er for mye, eller at Microsoft rett og slett har innsett at det er vanskelig å holde en slik takt samtidig som at kvaliteten opprettholdes eller forbedres.

Som det også går fram av presentasjonen til Riggs, er det ikke nødvendig for de bedriftskundene å ta i bruk alle oppdateringene. Dersom de følger oppdateringsordningene Current Branch for Business (CBB), vil de kunne bruke den samme versjonen i minst tolv måneder før de må installere en ny.

Illustrasjonen nedenfor viser tidslinjen for en denne syklusen.

Tidslinjen for test og utrulling av oppdateringer ved bruk av Windows 10 og Current Branch for Business.
 

I tillegg tilbys Windows 10 Enterprise med Long-Term Servicing Branch (LTSB), noe som innebærer hver versjon kan brukes uten funksjonalitetsendringer i ti år etter utgivelsesdatoen.

Til toppen