KARRIERE

Microsoft relanserer gratis utdanning

Vil bøte på prekær mangel på norske IT-eksperter.

25. feb. 2011 - 12:55

Microsoft lokker med gratis påfyll av kompetanse. Unge, nyutdannende studenter tilbys lønn under kursingen, sertifisering og fast jobb etterpå.

Etter en pause på to år er det igjen duket for Microsoft University i Norge.

Totalt dreier det seg om 65 studieplasser som skal fylles med kloke hoder.

Markedet skriker etter IT-eksperter, og Sharepoint-kompetanse er blant behovene som går igjen hos norske selskaper.

– Etterspørselen er ekstrem, det er til enhver tid rundt 3-400 ledige konsulentstillinger innen Sharepoint alene der ute. Med dette grepet greier vi i det minste å fylle på med 65 årlig, sier Leiv Thomas Sandnes i Microsoft til Teknisk Ukeblad.

Minimumskravet for deltakelse er treårig høyere utdannelse, og det understrekes at tilbudet passer best for de med 0-2 års fartstid i bransjen. Microsoft har siden i høst turnert landets skoler for å presentere konseptet.

Søknadsfristen er 1. mars. De heldige som får plass kan se frem til 4-6 ukers kurs avhengig av hvilken spesialisering som velges, blant annet Sharepoint, ERP, .Net, infrastruktur eller beslutningsstøtte og forretningsanalyse (Business Intelligence).

Selve opplæringen starter opp 8. august og foregår i Oslo.

Etter fullført videreutdanning går deltakerne rett ut i fast jobb hos en av Microsoft Norges 16 partnere, som blant annet inkluderer selskaper som Capgemini, Logica, Steria og Avanade (Accenture).

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.