Microsoft retter opp "feilene" i nettleseren din

Microsoft tilbyr seg å rette viktige feil i Windows XP, men "oppgraderer" også nettleseren din.

Microsoft tilbyr seg å rette viktige feil i Windows XP, men "oppgraderer" også nettleseren din.

Windows XP er et viktig forbedring av Windows, men som andre nye operativsystemer, har Microsoft laget en større oppgradering som retter en rekke feil. Når du skal installere nye drivere eller annet, tvinger Microsoft deg til å oppgradere. Dette er i utgangspunktet lurt for å tvinge så mange brukere som mulig til å fjerne kjente feil og hull.

Men så viser Microsoft sin dessverre altfor kjente onde side av ansiktet. I dette tilfellet er det ikke så vanskelig å rydde opp, men endringene er irriterende og viser hvordan Microsoft ikke gir seg i sine agressive angrep og småjuksing overfor konkurrenter og deres kunder.

Microsoft oppdaterer nemlig ikke bare kjente feil i sitt operativsystemet. Når de først er i gang og du har gitt dem tilgang til maskinen din, rydder de litt i nettleseren din. Undertegnede installerte Windows XP Service Pack 1 og oppdaget en rekke kreative oppgraderinger i Internet Explorer. På knapperaden over dine mest brukte lenker (koblinger eller links) legger Microsoft under oppgraderingen inn tre lenker til blant annet Hotmail, selskapets e-posttjeneste. Dette stokker om på plasseringen av lenkeknappene til alfabetisk orden.

I tillegg "rydder" Microsoft opp i instillingene for søk. Jeg hadde stilt inn søkevinduet (control+E) til Lycos, men nå får jeg av en eller annen grunn opp Yahoo.

Fortærende.

Microsoft lager mye nyttig og god programvare, men selskapet ødelegger sitt omdømme med unødvendig småjuksing.

Til toppen