Microsoft reviderer sine prognoser

- Det er en global økonomisk nedkjøling, særlig i USA, forklarte Microsofts finansdirektør John Connors da han slo av fem prosent på selskapets salgsprognoser for kvartalet og året.

- Det er en global økonomisk nedkjøling, særlig i USA, forklarte Microsofts finansdirektør John Connors da han slo av fem prosent på selskapets salgsprognoser for kvartalet og året.

Microsofts regnskapsår går fra juli til juni. For inneværende andre kvartal er salgsprognosen revider nedover med mellom fem og seks prosent. Det nye omsetningsestimatet er mellom 6,4 milliarder dollar og 6,5 milliarder. Inntjening per aksje er revidert ned fra 49 cents til mellom 46 og 47 cents.

For regnskapsåret 2000-2001 er det slått av fem prosent på antatt omsetning, til mellom 25,2 milliarder og 25,4 milliarder dollar. Inntjening per aksje er revidert ned til mellom 1,80 dollar og 1,82 dollar.

Noe tilsvarende har ikke skjedd på over ti år. Vinteren 1989 sendte Microsoft ut en advarsel om tredje kvartal. Det oppfylte likevel den opprinnelige prognosen.

Nedreviderte salgsprognoser fra PC-leverandører som Dell og Compaq gjør det naturlig at også Microsoft må lide, siden det betyr færre Windows-lisenser. GartnerGroup har offentliggjort analyser som antyder at også oppgraderingen til Windows 2000 har gått tregere enn antatt. Dette er Microsofts finansdirektør uenig i. Han sier oppgraderingen følger forventningskurven. Connors forklarte derimot at den globale nedkjølingen har fått negative følger for salget av applikasjoner som Office.

Analytikere mener kontorsuiten Office og tilsvarende brukerapplikasjoner står for mellom en tredel og halvparten av Microsofts omsetning. Verken forbrukere eller næringslivet har vært særlig flinke til å oppgradere til Office 2000.

Den økonomiske nedkjølingen tilskrives også ansvaret for at annonse- og abonnementsinntektene til Microsofts Internett-tjeneste MSN ikke har vært på høyde med forventningene.

Microsofts aksjekurs er mer enn halvert det siste året. I handel etter børsens stengetid i går falt kursen ytterligere.

Til toppen