Microsoft risikerer enda en milliardbot

Microsoft kan ilegges enda en milliardbot fra EU, for stadig sommel med dokumentasjon.

Microsoft risikerer enda en milliardbot

Microsoft kan ilegges enda en milliardbot fra EU, for stadig sommel med dokumentasjon.

Ifølge Guardian har EU-kommisjonens konkurransekommissær Neelie Kroes satt 23. november som siste frist for Microsoft til å levere inn full dokumentasjon om hvordan Windows forholder seg til andre systemer. Hvis ikke risikerer Microsoft enda flere bøter.

EUs kjennelse fra mars 2004 påla Microsoft å dokumentere hvordan Windows samspiller med andre systemer. Siden er det levert mange tusen sider med dokumentasjon, uten at EU-kommisjonens har sagt seg fornøyd. Microsoft har også foreslått å utlevere kildekode, uten at det har løst problemet.

Kroes sier til Guardian at hun ikke er imponert over noen som leverer 90 prosent av det som kreves. Hun mener alt skulle vært levert for to måneder siden.

I den opprinnelige kjennelsen ble Microsoft straffet med en bot på 497 millioner euro for brudd på konkurranselovverket. I juli i år måtte selskapet betale ytterligere 280,5 millioner euro i kumulerte dagbøter for å ha somlet med å levere den påkrevde dokumentasjonen.

Dersom ikke tilfredsstillende dokumentasjon er innlevert innen 23. november, risikerer Microsoft ytterligere dagbøter på tre millioner euro fra 31. juli.

Det innebærer minst 348 millioner euro i bot, eller nærmere tre milliarder kroner.

    Les også:

Til toppen