SIKKERHET

Microsoft røper Azure-innlogging i kildekode

Gjort tilgjengelig på Github i vanvare.

Microsoft Azure. En tekniker jobber med vedlikehold ved et av Microsofts datasentre. Anlegget er ikke identifisert og bildet er udatert.
Microsoft Azure. En tekniker jobber med vedlikehold ved et av Microsofts datasentre. Anlegget er ikke identifisert og bildet er udatert. Illustrasjonsfoto: Microsoft
17. aug. 2022 - 19:03

Microsoft-ansatte røper sensitive innloggingsdetaljer til selskapets egen Azure-baserte infrastrukture. Det melder nettstedet Motherboard, som har fått opplysningene bekreftet av Microsoft.

Det er snakk om tilgang til interne kontoer i foretakets egen Azure-baserte infrastruktur, som i vanvare er gjort tilgjengelig i kodeprosjekter på Github.

Mossab Hussein er direktør ved cybersikkerhetsselskapet Spidersilk, og eksperten bak det urovekkende funnet.

– Vi fortsetter å se at utilsiktede lekkasjer av kontoopplysninger i kildekode er en del av bedrifters angrepsflate, som blir stadig vanskeligere å avdekke. Dette er en stor utfordring for virksomheter i disse dager, konstaterer Hussein.

For noen år siden fant samme mann ut at også Samsung røpet sensitive data i sine kodeprosjekter, inkludert hardkodet innlogging til AWS-kontoer.

Rammet av datainnbrudd

Hussein har denne gang lagt fram syv eksempler på at Microsoft-ansatte eksponerer kontoer til selskapets egen infrastruktur. Samtlige er innlogging til Azure-servere, skriver Motherboard.

Microsoft ville ikke gå nærmere inn på hva slags ressurser som ble eksponert.

I en uttalelse vedgår de en utilsiktet lekkasje av kontoopplysningene, men at det ikke foreligger tegn på misbruk eller at sensitive data er lest av uvedkommende.

– Vi fortsetter med undersøkelser og tar nødvendige skritt for å unngå ytterligere utilsiktet deling av innloggingsdetaljer, skriver Microsoft i en uttalelse til Motherboard.

Tilbake i mars 2022 ble det kjent at en kriminell hackergruppe kalt Lapsus$ hevdet å ha brutt seg inn på Microsofts interne Azure devops-server og hentet ut 37 gigabyte med kildekode og interne dokumenter.

Microsoft bekreftet den gangen at gruppen hadde brutt seg in på én ansatt sin konto og slik klarte å skaffe seg det de kalte «begrenset adgang» til enkelte kodedepoter. De understreket samtidig at ingen kunders kildekode eller data var berørt.

IT-leverandøren mener at hackerne har utnyttet en svakhet i programvaren Octopus Deploy, viser avviksmeldingen.
Les også

Norsk IT-leverandør hacket: – Kommer ikke til å bruke én kalori på gjenoppretting

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.